ESTA aanvragen voor de Verenigde Staten2 minuten lezen

Een ESTA formulier is verplicht voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit die naar de Verenigde Staten reizen. Zonder een ESTA aanvraag en een goedkeuring kun je het land niet in. Let op, dit geld ook voor overstappen in de Verenigde Staten. Wij leggen graag uit wat je nodig hebt en hoe je een ESTA het beste kunt aanvragen. Het makkelijkste is om je ESTA aan te vragen bij E-visums

Wat is een ESTA?

ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization. Het is een elektronisch aanvraag autorisatie systeem voor je reis naar de Verenigde Staten. Middels de ESTA bepaalt de douane van de Verenigde Staten of je het land mag binnenkomen.

ESTA aanvragen voor de Verenigde Staten

ESTA aanvragen voor de Verenigde Staten

Voorwaarden van een ESTA in Amerika

Met een ESTA mag je per reis maximaal 90 dagen in Amerika verblijven. Hiervoor dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Een ESTA is 2 jaar geldig, hierna moet je een nieuwe aanvragen. Er moet ook een nieuwe ESTA aangevraagd worden als:

  • Er een nieuw paspoort is afgegeven
  • Geslacht is gewijzigd
  • Wijziging in uw naam plaatsvind
  • Woonachtig land wijzigt
  • Veroordeling van een misdrijf dat als verwerpelijk kan worden beschouwd
  • Lijdt aan een besmettelijke ziekte

Hoe en waar vraag je een ESTA aan?

Een ESTA formulier moet digitaal ingevuld worden. Er is dus geen mogelijkheid om dit nog op Schiphol te doen. Vraag een ESTA altijd ruim voor vertrek aan.

Een ESTA voor de Verenigde staten kun je eenvoudig online aanvragen bij E-visum. Het invullen van de ESTA duurt ongeveer 5 minuten. E-visum controleert ook nog op de meest voorkomende fouten na het indienen. De betaling kan hier gedaan worden met IDEAL, Mister Cash of per overboeking. Daarnaast zijn ze 7 dagen per week telefonisch of per e-mail bereikbar voor vragen te beantwoorden. Een ESTA voor de Verenigde Staten vraag je al aan voor €29,95.

Er is ook een optie om de ESTA voor de Verenigde Staten direct bij de overheid aan te vragen. Hiervoor heb je wel een creditcard nodig en moet je het formulier volledig in het Engels in vullen. De kosten hiervoor zijn $ 14,- en dit kun je doen via:  https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *