Het aanvragen van een eTA voor Canada2 minuten lezen

Ga je naar Canada op reis ? Het aanvragen van een eTA in Canada is verplicht voor alle Nederlanders die naar Canada reizen. Lees hier alles wat je moet weten voor het aanvragen van een eTa voor Canada.

Aanvragen van een eTA voor Canada

Een eTA aanvragen is verplicht voor Nederlanders die naar Canada vliegen. Dit geldt voor vakanties, zakenreizen, familiebezoek, maken van een overstap of studie. Bezit je een Canadees paspoort of visum dan is een eTa niet nodig. Een eTa is een goedkopere, snellere en eenvoudigere manier om aan te vragen dan een visum. Voor een visum moet namelijk een afspraak gemaakt worden met het consulaat van Canada.

Heb je geen eTa, dan kun je niet inchecken op vluchten naar Canada en wordt je geweigerd bij het instappen. Dit is ook in Amerika het geval. Ook al dient Canada alleen als overstap, een eTa is verplicht.

Het eTa is 5 jaar geldig na toekenning. Mocht je paspoort in die tussentijd verlopen dan vervalt daarmee ook de geldigheid van het eTa.

Canada

Voorwaarden aanvragen van een eTa voor Canada

  • Er mag onbeperkt gereisd worden naar Canada
  • Maximale duur van elk bezoek is 6 maanden
  • Paspoort dient minimaal een dag geldig te zijn nadat uit Canada vertrokken wordt
  • De Canadese immigratiedienst is te allen tijde gerechtigd de geldigheid van een visum of eTA in te trekken of te verkorten, indien deze hier aanleiding toe ziet
  • Bij aankomst moet je in bezit zijn van een ticket voor doorvlucht of terugvlucht
  • Zakenreizen zijn toegestaan, maar er mag niet in dienst getreden worden bij Canadese werkgever

Kosten eTa voor Canada

De kosten van het eTA zijn 19,95 per persoon.

De normale aanvragen worden binnen 72 uur verwerkt. Zorg dus dat je ruim op tijd online het eTa aanvraagt. Het is aan te raden dit enkele weken van te voren aan te vragen. Belangrijk is dat alle gegevens correct worden ingevuld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *