Route Colombia in 3-4 weken

Colombia is een geweldig land om door te reizen. De veelzijdigheid van het land maakt dit land zo uniek. Aan de ene kant heb je de prachtige Caribische kust. Aan de andere kant heb je de hoge bergen, de jungle en het stadsleven in de grote steden. Kortom voor ieder wat wils in Colombia. Colombia groeit zeer snel in populariteit. Colombia heeft een ontzettend grote transformatie doorgemaakt. Een aantal jaar geleden was Colombia nog onbegaanbaar wegens het drugsgeweld. Tijdens onze reis hebben wij ons absoluut niet onveilig gevoeld. Graag delen we dan ook onze geweldige reis door Colombia: Route Colombia in 3-4 weken:

Voorbereidingen Route Colombia in 3-4 weken:

  • Zorg dat je de juiste inentingen hebt. DTP en Hepatitis A zijn aanbevolen. Gele koorts is verplicht.
  • Zorg dat je bewijs mee hebt van de gele koorts inenting, anders heb je kans geweigerd te worden in het land.
  • Schaf een wereldstekker aan, Colombia heeft dezelfde aansluitingen als de verenigde staten.
  • Een boekje Spaans (er wordt nauwelijks Engels gesproken in Colombia).
  • Voor meer informatie over de beste reistijd, reisadvies kijk hier: Voorbereidingen Colombia.

Route Colombia in 3-4 weken:

1. Cartagena

Cartagena is ideaal als startpunt voor je reis door Colombia. In totaal zijn we hier 3 dagen verbleven. Er valt genoeg te zien en te doen in de sfeervolle havenstad Cartagena. Het is een groot openluchtmuseum en erg interessant voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis. Benieuwd naar waar je het beste kunt verblijven en welke leuke dingen je er allemaal kunt doen.

Lees dan verder voor onze tips Cartagena.

Aanraders om te verblijven:
Hotel Casa de Las Palmas
Republica hostel

Hotel Casa de Las Palmas is meer geschikt voor stellen, Republica hostel voor backpackers!!

Getsemani

Cartagena

2. El Zaino

Na Cartagena zijn we door gegaan naar El Zaino. Dit plaatsje ligt 5 minuten voor Tayrona park en dus ideaal om vanuit hier, Tayrona Park te bezoeken. Als eerst zijn we met Marsol naar Santa Marta gegaan met de bus. Op vele sites en o.a. de lonelyplanet staat vermeld dat deze rit maar 4 uur duurt, maar reken maar gerust 5-6 uur! De prijs inclusief pick up bij hostel Cartagena naar Santa Marta is 50.000 COP. Vervolgens kun je in Santa Marta de lokale bus pakken richting Tayrona Park / Palomino. In Santa Marta pak je de bus richting Palomino tussen Calle 11 & 12 (6.000COP). Deze rit naar El Zaino duurt ongeveer 1 uur.

In El Zaino verbleven we in Eco Hostal Yuluka . Echt een aanrader, goedkoop en heerlijk vertoeven met een heerlijk zwembad. Mocht dit hostel vol zitten, Casa Hostal Antawara is een prima alternatief voor stellen.

3. Tayrona Park

Vanuit Eco Hostal Yuluka werden we gratis naar de ingang van het Tayrona Park gebracht. Wij vertrokken om half 9 bij het hostel, dit is ideaal want het is dan nog niet enorm druk in het park. De entree is 55.000 COP en dan mag je zolang in het park blijven als je wil, geef wel even aan als je in het park overnacht. Je moet hier je paspoort laten zien, vergeet deze dus niet! Het is zo’n 40 minuten lopen vanaf de entree tot het echte begin van de route. Dit kun je lopen maar voor 3000 COP kun je ook met het busje gaan, wel zo relax want het begin is enorm saai 🙂 Vergeet je zwembroek niet want je kunt heerlijk zwemmen bij de verschillende stranden.

Tip! Wij verbleven in Don Pedro, dit ligt vooraan in het park en het voordeel is dat je hier vroeg op de dag nog keuze genoeg hebt voor een tent/hangmat. Wij sliepen in een hangmat, waar we overigens heerlijk in geslapen hebben!

Tayrona National Park

Tayrona National Park

4. Palomino

Palomino is een klein dorpje aan de noordkust van Colombia. Het is in 1 uur met de bus vanaf El Zaino (Tayrona Park) te bereiken. Deze bus kun je gewoon overal aan de straat aanhouden. Kosten 6.000 COP naar Palomino vanaf Tayrona Park. Het een heerlijke plek is om een aantal dagen te verblijven.Denk eraan: Je kunt niet pinnen in Palomino, neem voldoende cash mee! Palomino wordt steeds populairder onder reizigers, wij snappen natuurlijk wel waarom!  Benieuwd naar wat er verder nog allemaal te doen is?

Bekijk dan hier onze tips PalominoVerblijf hier 2-3 dagen.

Aanraders om te verblijven:
The Dreamer Hostel
Tiki Hut Hostel

5. Santa Marta ( Lost City Trek )

Vanuit Palomino hebben we de lokale bus weer teruggenomen richting Santa Marta. In Santa Marta verbleven we in het Masaya Hostel. Fijn hostel, midden in het centrum met een rooftop zwembad. Santa Marta zelf vonden wij niet zo bijzonder, maar het is een handig plaatsje als je nog kleren in moet slaan. Of net als ons een telefoon scherm moet laten repareren ;). Santa Marta was voor ons de uitvalsbasis om de Lost City Trek te regelen. Dit hebben wij ter plekke gedaan in Santa Marta bij Magic Tours. De Lost City trek was ons hoogtepunt van onze reis door Colombia. Het is prijzig (280,-), maar wij vonden het iedere euro waard.

Benieuwd naar hoe het ons verliep of ter info: Lost City Trek: 4 dagen Hike naar Ciudad Perdida

Lost City Trek

Lost City Trek

Vanaf Santa Marta namen we de nachtbus richting Medellin. Vanaf Terminal Santa Marta zijn we met Expreso Brasilia naar Medellin gereisd. In totaal 140.000 COP betaald per persoon. Let op: soms kan het voordeliger zijn om met het vliegtuig van Santa Marta naar Medellin te reizen. Aangezien wij vaak geen route van te voren willen vast leggen en van het last minute boeken zijn, is de bus in dit geval vaak goedkoper.

6. Medellin

Wauw wat is Medellin een vette stad! Deze stad mag echt niet ontbreken tijdens je rondreis door Colombia. Lees hier verder wat je allemaal moet DOEN in Medellin. Verblijf was 5 dagen, er zijn zoveel leuke dingen te doen hier.

Aanraders om te verblijven in Medellin:
Macondo Guesthouse 
Patio del Mundo
The Garden of Blues Hostel 

 

Medellin

Medellin

Ons vervoer, uitgebreider kunnen we het niet maken. Lees hier verder: Bus Medellin naar Salento

7. Salento

Ook al zo een leuk dorpje midden in het hart van de koffieregio in Colombia. Salento is de perfecte uitvalsbasis om verschillende koffieplantages te bezoeken en natuurlijk de hoogste palmbomen ter wereld: Valle de Cocora. Verblijf was 3 dagen.

Wil je meer weten wat wij allemaal gedaan hebben en kunt doen in Salento. Lees dan hier verder voor onze tips voor Salento. Hierbij ook onze tips voor Valle de Cocora.

Aanraders om te verblijven:
Coffee Tree Boutique Hostel
La Floresta Boutique Hostel
Hilltop Salento

Route Colombia in 3-4 weken: Cocora Valley

Route Colombia in 3-4 weken: Cocora Valley

Ons vervoer, uitgebreider kunnen we het niet maken. Lees hier verder: Bus Salento naar Cali

8. Cali

Cali is erkend als de ‘wereldhoofdstad van de salsa’. Als je wilt leren salsa dansen, dan is Cali de place to be in Colombia. Maar de stad heeft nog veel meer te bieden. Wil je weten welke leuke dingen je kunt doen in Cali en waar je het beste kunt verblijven. Check dan: 5 x doen in Cali 

Aanraders om te verblijven:
El Patio Hostel
Magic Garden House

Route Colombia in 3-4 weken: Cali

Route Colombia in 3-4 weken: Cali

Vanaf Cali is het mogelijk om de bus of vliegtuig terug te pakken naar Bogota. Meestal vliegt men vanaf hier terug naar Nederland. Daarnaast is het ook mogelijk om vanaf Cali de bus te pakken richting Ipiales en daar de grens van Ecuador over te gaan. Hier zullen wij binnenkort meer over vertellen.

Hulp nodig of weinig tijd? Kijk dan eens op de website van Local Hero Travel. Zij werken met lokale reisspecialisten, die samen met jou je reis op maat, kleinschalig en verantwoord regelen. Je maakt gebruik van hun lokale kennis en ondersteunt de lokale gemeenschap. Zo krijgt je reis echt een ‘local touch’ en zie jij de plekken die je zelf niet (snel) zou vinden.

One Comment

  1. Prasant Bhatt (Mardi Himal) Reageer

    Wow, Colombia is really beautiful. Cali, Salento, Medellin, Cartagena and everything is beautiful in Colombia. I would like to visit there this November on a budget travel. Do you have any idea how many bucks do I need to travel Colombia for one month?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *