Tips voor een zonnige vakantie Mallorca met baby

Afgelopen zomer gingen wij voor het eerst weer op vakantie. Het was even geleden dat we op reis waren geweest, mede door corona, maar ook door de komst van onze zoon Levi. Dus dit keer niet met zen tweetjes, maar met zijn drietjes op vakantie. Onze eerste vliegreis met Levi! Spannend! De bestemming was Alcudia in Mallorca.
Wij delen graag onze tips voor een leuke en zonnige vakantie met baby naar Mallorca! 

Tips Mallorca met baby

Vliegtijden

Vliegen met je baby is best spannend! Zorg allereerst voor gunstige vliegtijden. Bedenk hierbij dat je vooraf ook al een reistijd hebt met je baby naar het vliegveld en dat je ook al een aantal uren van te voren op het vliegveld verblijft. Als je reis al middernacht begint is de nachtrust al vaak verstoord voor je baby. Onze heenweg liep voortvarend, nauwelijks huilen en lekker slapen in het vliegtuig. De terugweg vlogen wij om 8 uur ’s ochtends al terug, waardoor we rond 4 uur middernacht moesten opstaan en Levi dus ook. Dit hebben we geweten 😉

Het is fijn om bij het opstijgen en landen je kindje een flesje melk of een speentje te geven. Dit verlicht de druk op de oortjes, waardoor de kans kleiner is dat je baby gaat huilen en zich dus comfortabel voelt.

De kinderwagen mag altijd kosteloos meegenomen worden bij iedere vliegtuigmaatschappij

Tips voor vakantie Mallorca met baby: Let op de vliegtijden

Leuke uitvalsbasis: Alcudia

Alcudia is een authentiek Spaan dorpje. Daarnaast is het een levendige badplaats met de mooiste stranden van Mallorca. Kleine kinderen kunnen gemakkelijk het water in, deze wordt heel geleidelijk aan dieper. In het oude centrum kun je lekker genieten van lekker eten, winkelen of struinen over de markt op dinsdag en zondag. Ook dankzij de geografische ligging is Alcudia een perfecte uitvalsbasis. Het authentieke centrum en Romeinse stadsmuur geven een bijzondere sfeer.

Tips Mallorca met Baby: Wandelen door het oude centrum van Alcudia

Tips Mallorca met Baby: Wandelen door het oude centrum van Alcudia

Keuze accommodatie

Hierbij onze tips voor de keuze van een accommodatie op Mallorca. Zorg dat er al een babybedje aanwezig is. Met het vliegtuig is het geen doen om zelf een campingbedje en/of matrasje mee te nemen. Een appartement of aparthotel is ideaal. Het is handig om een eigen keuken te hebben, zodat je ten alle tijden (fles)voeding kunt opwarmen. Ook de ligging van de accommodatie is belangrijk. Zorg voor een rustige en kindvriendelijke accommodatie. Kijk ook altijd even of er een peuter of babybadje aanwezig is bij de accommodatie. Wij verbleven in Port D’ Alcudia.

Tips vakantie met baby Mallorca

Tips vakantie met baby Mallorca

Inpak lijst vakantie baby Mallorca

Op vakantie gaan met je baby is een hele uitdaging. Pas wanneer je voor het eerst eropuit gaat met je kleine merk je pas hoe eenvoudig het was met zijn tweetjes. Maar met een goede voorbereiding kom je een heel eind. We zullen daarom onze inpaklijst delen, hopelijk hebben jullie er iets aan. En anders zijn er in Mallorca ook nog genoeg winkels om spullen te kopen. Maar dit is niet het eerste waarop je zit te wachten als je aangekomen bent.

Allereerst natuurlijk de basics, gewone kleertjes, afwisselend in lange en korte mouwen. Tevens de verzorgingsspullen voor je baby. Om even extra alert te zijn, denk speciaal aan onderstaande spullen. Mallorca is een zonnige bestemming, dus zorg voor een goede zon bescherming!

 • Zwemkleding ( bij voorkeur een UV-werend pakje)
 • Zonnebril
 • Zonnehoedje of petje
 • Zwemluiers
 • Paspoort
 • Verzekeringspasje
 • Draagzak
 • Zonnebrand creme
 • Thermometer
 • Baby ORS
 • Baby zetpillen
 • Verschoon matje
Tips Mallorca met baby: Goede zonbescherming

Tips Mallorca met baby: Goede zon bescherming

Cap Formentor Mallorca

Niet geheel onbelangrijk, mocht je zelf ook even een dagje willen ontspannen of uitkuren. Op mallorca kan je ontzettend mooi fietsen. Op elke hoek van de straat vind je bijna wel een fietsenzaak die (wielren)fietsen verhuurd. Een echte aanrader is het om de Cap Formentor de beklimmen met de fiets. Mooie en sportieve uitdaging tijdens je vakantie in Mallorca. Vanuit Alcudia was de route in totaal zo’n 60km met +/- 900 hoogtemeters. De uitzichten zijn schitterend. Het is overigens ook mogelijk om dit met de auto te doen. Voor het huren van een auto geld overigens ook dat dit op elke hoek van de straat wel mogelijk is. Geniet!!

Cap Formentor

Cap Formentor Mallorca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *