Tips voor Ecuador

Algemene informatieVisum voor EcuadorVaccinaties in EcuadorBeste reistijd voor EcuadorReisadvies Ecuador

Ecuador, het meest biodiverse land ter wereld. Ecuador heeft het allemaal en dan bedoelen we ook echt alles. De hoogste vulkanen ter wereld (cotopaxi en chimborazo), de amazone jungle en wat wel niet te denken van de Galapagos eilanden. Ga jij backpacken in het schitterende en relatief onbekende Ecuador? Lees dan onze artikelen voor tips Ecuador.

Ecuador

Ecuador

Je hebt geen visum nodig voor Ecuador. Zonder visum mag je maximaal 90 dagen in Ecuador verblijven. Belangrijk is om een stempel bij aankomst in je paspoort te krijgen. Heb je deze niet, dan kan dit problemen geven bij het verlaten van het land. Ook kan er gevraagd worden naar een uitreisbewijs.

Gele koorts, DTP en hepatitis A zijn aanbevolen inentingen voor Ecuador. Verder zijn er geen inentingen verplicht. Ook wordt rabies aangeraden bij een verblijf van langer dan 3 maanden.

De beste reistijd voor Ecuador is tussen juni en september. De warmste en droogste maanden zijn tussen juni en december.

Er zijn veiligheidsrisico’s voor het reizen in Ecuador. Overal komt diefstal voor, maar let vooral op bij plekken waar veel toeristen komen. Zakenrollers zijn vooral actief in grote steden in de metro, op het busstation en plekken waar veel toeristen komen. Verder geld er een positief reisadvies naar Ecuador.

Let wel op bij de grens met Colombia.Er is een 20 km zone ingesteld, die door militairen wordt gecontroleerd. De veiligheidssituatie in deze zone is verslechterd door aanslagen en ontvoeringen. Daarbij zijn ook dodelijke slachtoffers gevallen. Dit geweld wordt in verband gebracht met guerrillabewegingen en drugsbendes, die actief zijn in de grensstreek.

Download 24/7 Reisapp Buitenlandse zaken
Hier kan je ten alle tijden het actuele reisadvies volgen van Ecuador.

reisadvies Ecuador

reisadvies Ecuador