Hardlopen in New York, een must-do!

Hardlopen in New York is ontzettend gaaf en hier zijn verschillende mooie routes voor. Vooral tijdens een reis naar Amerika waar de calorieën rijkelijk zullen vloeien mag wat beweging niet ontbreken. Vergeet dan ook niet om tijdens je reis naar New York je hardloopschoenen en kleding in te pakken. Daarnaast hebben we nog meer tips over New York. Onze favorieten routes om te hardlopen in New York:

Hardlopen in New York: Central Park

Wat is Central Park enorm gaaf om hardlopend te verkennen. Per fiets is natuurlijk ook mogelijk. Je komt er schildpadden en eekhoorns tegen, je kunt er roeien in een bootje en allerlei sporten beoefenen.

Je kunt de hoofdweg volgen waarmee je een volledig rondje kunt maken van zo’n 8 kilometer. Wij vonden het leuker om regelmatig van deze weg af te wijken, waardoor we op veel toffe plekjes terecht kwamen. Zorg er echter wel voor dat je vroeg op de dag start, want vanaf zo’n 10 uur begint het echt druk te worden en is het buiten de hoofdweg erg druk.

Zorg dat je niet te veel spullen meeneemt. Je metrokaart, telefoon, een paar dollars en eventueel een flesje water is voldoende. In het park zijn veel taps waar je je flesje kunt bijvullen (of gewoon direct uit kunt drinken).

Uitzicht vanuit Central Park

Hardlopen in New York: Uitzicht vanuit Centralpark

Tip! Koop net buiten het park een paar bagels en ga daarna lunchen in het park. Enorm relax en waan je even een echte New Yorker.

Hardlopen in New York: High Line Park, de oude spoorbaan

Dwars door Chelsea loopt een oude spoorbaan die ze hebben omgebouwd tot een lang en smal park. Deze spoorbaan loopt boven de weg waardoor je een mooi uitzicht hebt over de stad en de vele wolkenkrabbers. Het nadeel is dat dit park nog drukker is dan Central Park. Hierom is het verstandig om direct bij de opening om 7 uur te starten. Het is dan ook ideaal om hier te hardlopen aan het begin van je reis, wanneer je nog een jetlag hebt en vroeg wakker bent.

Hardlopen in New York met uitzicht op Lower Manhattan

Start vanuit Red Hook, Brooklynn, en loop via Brooklyn Bridge Park in de richting van Brooklyn Bridge. Het voordeel van deze route is dat het nooit erg druk is en dat je een grandioos uitzicht op Lower Manhattan hebt. Een ander voordeel is dat de paden erg breed zijn en je weinig last hebt van bijvoorbeeld fietsers.

Wat ook leuk is aan deze route is dat je onderweg langs voetbalvelden, basketballers en volleyballers komt. Ook vind je hier de enige plek waar de New Yorkers in het openbaar mogen barbecuen. Een leuk weetje, op zonnige dagen proberen mensen hier vaak om 7 uur ’s ochtends al een barbecue te reserveren, met een beetje geluk kun je nog aanschuiven 🙂

Uitzicht op Manhatten tijdens het hardlopen in New York

Niet over de Brooklynn Bridge?

Nee niet doen, het is enorm druk en chaotisch. Wil je ’s nachts hardlopen dan is dit misschien wel een mogelijkheid. De brug is smal en er moeten mensen lopend en fietsend over. Wil je graag een brug over pak dan de Manhattan Bridge of de Williamsburg Bridge, net zo mooi maar wat minder bekend en iconisch voor New York.

Daarnaast hebben nog veel meer leuke tips over New York voor jullie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *