Tips voor Bolivia

Algemene informatieVisum voor BoliviaVaccinaties in BoliviaBeste reistijd voor BoliviaReisadvies Bolivia

Bolivia is het armste land van Zuid-Amerika. Het land heeft enorme hoge bergen, avontuur genoeg voor de hikers en klimmers onder ons. Denk hierbij aan het beklimmen van de Huayna Potosi of het fietsen van de Death Road. Dit is niet het enige wat dit land te bieden heeft: de schitterende zoutvlaktes, de amazone en de mooie koloniale steden. Voor ieder wat wils in Bolivia. Het land is daarnaast ook nog een super goedkoop, ideaal voor backpackers!

Het tijdsverschil met Nederland is in de zomer 6 uur vroeger en tijdens de wintertijd 5 uur vroeger. Er gaan geen directe vluchten van Amsterdam naar La Paz (Bolivia). De reistijd zal snel richting de 20 uur gaan. Het is onverstandig om direct naar Bolivia te vliegen gezien de hoogte. Het is vele malen verstandiger om bijvoorbeeld in Lima, Peru te starten en langzaam richting Bolivia te reizen en dus ook langzaam in hoogte te stijgen.

Bolivia

Bolivia

Je hebt geen visum nodig voor Bolivia. Zonder visum mag je maximaal 90 dagen in Bolivia verblijven. Belangrijk is om een stempel bij aankomst in je paspoort te krijgen. Heb je deze niet, dan kan dit problemen geven bij het verlaten van het land. Ook kan er gevraagd worden naar een uitreisbewijs.

Gele koorts vaccinatie verplicht als u komt uit een risicoland voor gele koorts. DTP en hepatitis A zijn aanbevolen inentingen voor Bolivia. Ook gele koorts is aanbevolen. Verder zijn er geen inentingen verplicht. Ook wordt rabies aangeraden bij een verblijf van langer dan 3 maanden.

De beste reistijd voor Bolivia is tussen mei en oktober. Tijdens deze maanden heb je de meeste zon in Bolivia. Ook valt er in deze periode minder regen.

Zorg voor warme kleren, het kan erg koud zijn in de bergen en op hoogte. Veel bestemmingen liggen op een aardige hoogte in Bolivia, met name ;s avonds koelt het erg af.

Er gebeuren veel verkeersongelukken in Bolivia. Automobilisten rijden vaak te hard en onveilig, wees hier extra alert op.

Er zijn veiligheidsrisico’s voor het reizen in Bolivia. Overal komt diefstal voor, maar let vooral op bij plekken waar veel toeristen komen. Zakenrollers zijn vooral actief in grote steden in de metro, op het busstation en plekken waar veel toeristen komen. Bijna dagelijks zijn er demonstraties. Deze kunnen tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties. Ook blokkeren demonstranten soms wegen. Probeer niet door of langs deze wegblokkades te rijden. Hou er rekening mee dat deze demonstraties soms wel enkele dagen tot weken kunnen duren.

Download 24/7 Reisapp Buitenlandse zaken
Hier kan je ten alle tijden het actuele reisadvies volgen van Bolivia.

Reisadvies Bolivia

Reisadvies Bolivia