Tips voor Argentinië

Algemene informatieVisum voor ArgentiniëVaccinaties in Argentinië Beste reistijd voor Argentinië Reisadvies Argentinië

Geniet van de heerlijke wijnen en steaks in dit prachtige land. Geniet van de immense Iguaza watervallen of de enige gletsjer: Perito Moreno die maar blijft groeien. Of ga op avontuur in het machtig mooie Patagonië. Daarnaast is Argentinië ook nog eens een ontzettend veilig en gastvrij land. Bekijk onze artikelen met Tips Argentinië.

Argentinië

Argentinië

Je hebt geen visum nodig voor Argentinië. Zonder visum mag je maximaal 90 dagen in Argentinië verblijven. Belangrijk is om een stempel bij aankomst in je paspoort te krijgen. Heb je deze niet, dan kan dit problemen geven bij het verlaten van het land. Ook kan er gevraagd worden naar een uitreisbewijs.

DTP en hepatitis A zijn aanbevolen inentingen voor Argentinië. Ook wordt rabies aangeraden bij een verblijf van langer dan 3 maanden. Vaccinatie gele koorts en bescherming tegen malaria is afhankelijk van het gebied dat u bezoekt.

De beste reistijd voor Argentinië  is tussen september en oktober of april en mei. Tijdens deze maanden kan je overal in het land terecht, behalve in het zuiden ( Patagonië ). Patagonië is het best tussen december en februari te bezoeken.

Argentinië is samen met Chili een van de veiligste landen van Zuid-Amerika. Er zijn veiligheidsrisico’s voor het reizen in Argentinië . Overal komt diefstal voor, maar let vooral op bij plekken waar veel toeristen komen. Zakenrollers zijn vooral actief in grote steden als Buenos Aires en Mendoza in de metro, op het busstation en plekken waar veel toeristen komen. Vermijd ook de armere gedeeltes van de grote steden.

Download 24/7 Reisapp Buitenlandse zaken
Hier kan je ten alle tijden het actuele reisadvies volgen van Argentinië.

Reisadvies Argentinië

Reisadvies Argentinië