Tips voor Peru

Algemene informatieVisum voor PeruVaccinaties in PeruBeste reistijd voor PeruReisadvies Peru

Peru is één van de mooiste en historisch interessantste landen ter wereld. Peru staat bekend als hét backpackers land in Zuid-Amerika, vanwege het gemak waar je mee rond kunt reizen in dit land. Het land van de Inca’s, alpaca’s en het avontuur. Bekijk hier al onze tips Peru.

Peru

Peru

Je hebt geen visum nodig voor Peru. Zonder visum mag je maximaal 183 dagen in Peru verblijven. Belangrijk is om een stempel bij aankomst in je paspoort te krijgen. Heb je deze niet, dan kan dit problemen geven bij het verlaten van het land. Ook kan er gevraagd worden naar een uitreisbewijs.

DTP, hepatitis A en Gele Koorts zijn aanbevolen inentingen voor Peru. Ook wordt rabies aangeraden bij een verblijf van langer dan 3 maanden.

De beste reistijd voor Peru  is tussen mei en oktober. In de zomer ( december tot maart ) is het warmst in Peru, maar valt er ook veel regen. Voor het bezoeken van de kust zijn deze maanden uiterst geschikt. De rest van Peru is dan minder goed te bezoeken vanwege de vele regen.

Zorg voor warme kleren, het kan erg koud zijn in de bergen en op hoogte. Veel bestemmingen liggen op een aardige hoogte in Peru, met name ’s avonds koelt het erg af.

Er zijn veiligheidsrisico’s voor het reizen in Peru. Maar over het algemeen is Peru goed bereisbaar. Overal komt diefstal voor, maar let vooral op bij plekken waar veel toeristen komen. Zakenrollers zijn vooral actief in grote steden in de metro, op het busstation en plekken waar veel toeristen komen. Vermijd demonstraties, deze kunnen tot geweld leiden. Ook blokkeren demonstranten soms wegen. Probeer niet door of langs deze wegblokkades te rijden. Hou er rekening mee dat deze demonstraties soms wel enkele dagen tot weken kunnen duren.

Bij binnenlandse vluchten over de Nazca-lijnen zijn een aantal ernstige vliegtuigongelukken gebeurd. Boek altijd een vlucht bij een lokaal goed bekendstaande vliegtuigmaatschappij.

In Peru vinden regelmatig busongelukken en roofovervallen plaats. Zorg voor een betrouwbare busmaatschappij.

Download 24/7 Reisapp Buitenlandse zaken
Hier kan je ten alle tijden het actuele reisadvies volgen van Peru.

Reisadvies Peru

Reisadvies Peru