Tips Pai: Het leukste hippie stadje van Thailand

Pai is een super leuk stadje, bomvol backpackers, heerlijk eten en een prachtige natuur. Pai ligt zo’n 3 uur rijden van Chiang Mai. Het hippie dorpje in het Noorden van Thailand is steeds meer in trek voor backpackers. Wij snappen wel waarom, want er hangt nergens zo een relaxte sfeer in Thailand als in Pai. Wij hebben dan ook de volgende tips Pai op een rijtje gezet voor jullie! Benieuwd naar onze verdere Route Thailand in 3 weken

Tips Pai:

Tips Pai 1: Trotseer de 762 haarspeld bochten

Bereid je voor op een geweldige, maar bumpy ride naar boven! Pai ligt zo’n 3 uur rijden vanaf Chiang Mai. De weg naar Pai kent maar liefst 762 haarspeldbochten. Veel backpackers kiezen de route per minibus of scooter af te leggen.

  • Minibus:
    De kosten bedragen 150 tot 200 Baht. In totaal duurt de rit zo’n 3 uur.
  • Scooter:
    Vanaf Chiang Mai heb je de mogelijkheid om een scooter te huren bij Aya Service. Zij zorgen er voor dat jou backpack in Pai wordt afgeleverd. Ook kun je de scooter weer inleveren in Pai, mocht je dit willen. Kosten: 100 tot 150 Baht.

Wij zelf hebben voor het minibusje gekozen, omdat wij destijds nog nooit op scooters gereden hadden in het buitenland. In Pai hebben wij vervolgens wel een scooter gehuurd. Wij raden dit iedereen aan, de omgeving waar je onderweg langskomt is fantastisch! Ook is het hier een stuk rustiger scooter rijden als in de omgeving van Chiang Mai.

Tip: Lees eerst Scooter huren in Thailand voordat je op een scooter stapt. Er zijn namelijk een aantal risico’s waarvan je je goed bewust moet zijn voordat je wegrijdt. Benieuwd naar onze Route Thailand in 3 weken. 

Tips Pai 2: Pai Walking Street ( Avondmarkt )

Iedere avond is er in het centrum van Pai een avondmarkt.

Tips Pai: Avondmarkt

Tips Pai: Avondmarkt

Tips Pai 3: Bezoek de Tham Lod Cave

De Tham Lod Cave is een schitterende grot tussen Pai en Mae Hong Son. Het is een mooie plek met prachtige rotsformaties, eeuwenoude doodskisten, muurschilderingen en enorm grote meervallen in de rivier.

De grot is per voet en per bamboevlot te verkennen. Samen met een gids vaar je over de ondergrondse rivier de grot in. Onderweg stop je regelmatig en verken je de omgeving te voet. Het is zeker de moeite waard.

Tips Pai 4: Dobber in de Sai Ngam Hot Spring

Altijd al in een mega jacuzzi willen zitten midden in de jungle. Ga dan lekker dobberen in de Sai Ngam Hot Spring. De temperatuur is heerlijk aangenaam en het water is glashelder! Voordat je het weet lig je hier zo een aantal uur te dobberen.  De Sai Ngam Hot Spring ligt op weg naar de Tham Lod Cave, mooi om te combineren samen. Ook de route naar deze bezienswaardigheden is indrukwekkend mooi!

Entree: 200 Baht per persoon

Tips 5: Geniet van het schitterende berglandschap

Ga er lekker op uit en geniet van het schitterende landschap!

Tips Pai: Overnachtingen

Tips Pai

Happy Village Pai

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *