TIPS VOOR COLOMBIA

Algemene informatieVisum voor ColombiaVaccinaties in ColombiaBeste reistijd voor ColombiaReisadvies Colombia

Colombia is een geweldig land om een rondreis door te maken. Het land heeft veel te bieden en dit maakt het land zo uniek. In het noorden heb je de prachtige Caribische kust. Daarnaast heb je de hoge andes gebergte, de jungle en het bruisende stadsleven in de grote steden. Kortom voor ieder wat wils en veel afwisseling in Colombia. Een aantal jaar geleden was Colombia nog onbegaanbaar voor toeristen, vanwege het drugsgeweld. Maar gelukkig heeft Colombia een grote transformatie doorgemaakt. Waardoor het nu een fantastisch land is om te bezoeken. Bekijk onze artikelen met tips Colombia.

Colombia

Colombia

Je hebt geen visum nodig voor Colombia. Zonder visum mag je maximaal 90 dagen gratis in Colombia verblijven. Belangrijk is om een stempel bij aankomst in je paspoort te krijgen. Heb je deze niet, dan kan dit problemen geven bij het verlaten van het land. Ook kan er gevraagd worden naar een uitreisbewijs.

Geen visum nodig voor Colombia. 

Zorg dat je de juiste inentingen hebt. DTP en Hepatitis A zijn aanbevolen. Gele koorts is verplicht. Ook wordt rabies aangeraden bij een verblijf van langer dan 3 maanden. Bij binnenkomst van Colombia moet je een bewijs van inenting laten zien van gele koorts.

Gedurende het gehele jaar heeft Colombia een vrij stabiel klimaat. Het hele jaar schommelen de temperaturen tussen de 25°C en 30°C. De beste reistijd voor Colombia is tussen december – maart en juli en augustus.

Een aantal jaar geleden was Colombia nog onbegaanbaar voor toeristen, vanwege het drugsgeweld. Maar gelukkig heeft Colombia een grote transformatie doorgemaakt. Er gelden wel verschillende veiligheidsrisico’s voor de verschillende regio’s in het land. In sommige gebieden van Colombia komen gewapende conflicten voor. De guerrillabeweging, FARC en gewapende bendes zijn daar nog steeds actief.

Download 24/7 Reisapp Buitenlandse zaken
Hier kan je ten alle tijden het actuele reisadvies volgen van de verschillende gebieden in Colombia. De veiligheidssituatie in Colombia kan snel veranderen en verschilt sterk per regio. 

Kaart bij reisadvies Colombia