Tips New York: De beste Citytrip ooit!

De torenhoge wolkenkrabbers, de meeste chique hotels, prachtige uitzichten en de gele taxi’s en nog veel meer. New York heeft het allemaal. New York is de stad waar iedereen wel een keer geweest moet zijn! Het is de grootste stad van de Verenigde Staten. New York heeft meer dan 9,5 miljoen inwoners verspreid over vijf stadsdelen: Manhattan, Brooklyn, The Bronx, Queens en Staten Island. New York is zelfs 5x zo groot als Amsterdam.
Ga je voor de eerste keer naar New York dan kijk je werkelijk waar je ogen uit! Benieuwd wat je allemaal te wachten staat of opzoek naar de leukste activiteiten. Bekijk hier dan onze tips New York en maak van jouw bezoek aan New York een enorm succes!

Tips voor de eerste keer naar New York:

New York is natuurlijk onwijs groot. Een stedentrip New York kan daarom een hele opgave zijn. Zorg allereerst voor een fijne verblijfplaats en een goede locatie. Een goede locatie is ontzettend belangrijk, je wilt straks niet iedere keer 2 uur onderweg zijn naar het centrum toe. Hartstikke zonde van je duurzame tijd in deze bruisende stad!

De meeste highlights bevinden zich in Manhattan. Maar Manhattan is daar en tegen ook gigantisch duur, dus overweeg om verder te kijken naar de andere stadsdelen. Let hier wel op of een metro station in de buurt zit van je hotel. Daarnaast zijn deze stadsdelen ook weer ontzettend groot dus hier zit ook weer veel verschil waar je je bevind. Controleer altijd de reistijd heel makkelijk vooraf via Google Maps, deze geeft direct ook de reistijd met het openbare vervoer ( de metro aan ), ideaal dus.

Tip: Hotels buiten Manhattan zijn vaak een stuk goedkoper. Zelf sliepen wij middels Airbnb in Brooklyn. Vanuit de andere vijf stadsdelen is Manhattan ook goed bereikbaar. Maar kijk vooraf wel even je reistijd. 

Maak gebruik van het fantastische metronetwerk: De subway

Het metronetwerk in New York werkt uitstekend. Je staat nooit lang te wachten en de treinen sluiten perfect op elkaar aan. Een enkele reis kost je 2,75 $, ongeacht waar je naar toe gaat. Overstappen van metrolijn is hierbij in begrepen. Daarnaast heeft het een makkelijke app: New York Subway deze kun je downloaden in de Appstore. Deze geeft exact aan welke metrolijn je moet nemen om op de plek van bestemming te komen.

Tip: Koop een 7- day Unlimited pass New York. Voor 32$ kun je 7 dagen onbeperkt reizen door heel New York.

Tips New York: Metronetwerk Subway

Tips New York: Metronetwerk Subway

Tips New York: Fietstour door Brooklyn & Manhattan:

Het leuke van deze fietstour is dat je van alles te weten komt over Brooklyn & Manhattan. Wij boekte onze tour via BajaBikes en raden deze dan ook iedereen aan. Het voordeel is zelfs dat de tour mogelijk is in het Nederlands! Onze gids Ferry van Lier heeft ons een goed beeld gegeven van het leven in New York. De tour begint in Brooklyn. Tijdens de tour kom je o.a. langs DUMBO ( Down under Manhattan & Brooklyn Bridge ) waar je een adembenemend uitzicht hebt op ’s werelds meest gefilmde bruggen. Ook fiets je over de Manhattan en Brooklyn Bridge en fietst je door de verschillende wijken in Brooklyn & Manhattan. 

Tips New York: Fietstour

Tips New York: 9/11 Museum en herdenkingsmonument:

Het nationaal september 11 Memorial & Museum is een monument voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen op 11 september 2001. Het is Memorial is ontworpen op de plaats waar voorheen de Twin Towers stonden. Ook is er een museum gemaakt, deze is heel erg indrukwekkend. Hier vind je o.a. het verloop van de ramp en hoe deze plaatsgevonden heeft. Erg indrukwekkend zijn de laatste beelden en geluidsfragmenten van mensen die zich in de Twin Towers bevonden. Een entreebewijs kost: 24$ p.p .

Tips New York: 9/ 11 Memorial

Tips New York: 9/ 11 Memorial

Tips New York: Ferry Staten Island:

Ieder half uur vertrekt er vanaf het zuiden van Manhattan een Ferry richting Staten Island, 24/7. Tijdens de spitstijden is dit zelfs om het kwartier. Het mooie van deze Ferry is, hij vaart dicht langs het vrijheidsbeeld van Amerika. Ideaal om het vrijheidsbeeld van dichtbij te zien. Daarnaast is de Ferry helemaal gratis! Vanaf de Ferry heb je een schitterend uitzicht over de Skyline van Manhattan.

Tip: Neem overdag en ’s avonds de Ferry. Zo zie je alles met daglicht en ook in het donker.

 

Tips New York: Hardlopen door Central Park:

Er zijn verschillende mooie hardlooproutes door New York heen. De mooiste vonden wij toch wel het hardlopen door Central Park. Lees hier verder voor de mooiste hardlooproute in New York

Tips New York: Hardlopen door Central Park

Tips New York: Hardlopen door Central Park

Tips New York: Zonsondergang kijken in Main Street Park in DUMBO

Vanaf het Main Street Park heb je fantastisch uitzicht over de Brooklyn bridge en de prachtige skyline van New York. Perfect om hier de zonsondergang te bekijken. 

Tips New York: Zondsondergang vanaf Main Street Park

Tips New York: Zondsondergang vanaf Main Street Park

Tip: Koop een lekker drankje bij de supermarkt op de hoek en geniet van een schitterende zonsondergang in het groene gras.

Tips New York: Smorgasburg

Iedere zaterdag en zondag van 11 tot 6 is er een groot foodtruckfestival. Op zaterdag vind Smorgasburg plaats in Williamsburg en op zondag in het Prospect Park. Wij zijn op zaterdag geweest in Williamsburg. Je vind hier echt heerijk eten met een fantastisch uitzicht. Elk weekend trekt dit zo een 20.000 tot 30.000 mensen naar Brooklyn toe. Er staan ruim 100 foodtrucks, een must-go!!

Tip: Het lekkerste hapje van Smorgasburg vonden wij bij East Coast Poke

Pokebowl by East Coast Poke NYC

Tip: Het lekkerste dessert van Smorgasburg vonden wij bij Rubyzaarbaked

Cookies cream frozen CheeseCake by Rubyzaarbaked

Tips New York:  Overige highlights

Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de algemene bekende classic highlights, zoals Time Square, Empire State Building, Top of the Rock en Wall Street. Deze mogen natuurlijk ook niet ontbreken tijdens je city trip New York!

Tips New York: Overnachten Budget €50 – €100

NY Moore Hostel in Brooklyn
Jazz on Colombus Circle Hostel in centrum Manhattan

 

2 Comments

  1. Esther Timmermans Reageer

    Leuke tip om mee te maken is om een kerkdienst bij te wonen in Harlem. Wij hadden erg veel geluk om deze bij te mogen wonen. Is niet voor iedereen weggelegd. Als je de mis van 11.30 uur wilt bijwonen heb je vaak meer geluk en kleed je netjes!

  2. Jitske Reageer

    Oh die fietstour van Baja Bikes was echt FANTASTISCH! Nog steeds goede herinneringen en adembenemende uitzichten. Goede herinneringen aan hoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *