Weekendje Vitamine Zee aan de Belgische Kust

De Belgische Kust is een heerlijke bestemming voor een kort of lange vakantie. Een verblijf aan de kust doet immers altijd goed. Ontdek onze tips vol Vitamine Zee aan de Belgische kust. Omdat het leven al chaotisch genoeg is, gieten we ons weekend even in een mooi en vooral praktisch overzicht. Oostende was onze uitvalsbasis voor ons Vitamine Zee weekend. 

Tips vol Vitamine Zee aan de Belgische kust:

1. Crystal Ship in Oostende

Oostende is een plek waar je kunt genieten van heerlijke Belgische biertjes en visspecialiteiten. Maar het is ook een plek waar je schitterende street art kunt bekijken. Wereldberoemde kunstenaars maakten hier gigantische muurschilderingen en fantastische kunstinstallaties. Alleen Kunst heeft de kracht om de wereld écht te veranderen. De street art wandeling is in totaal 7,5 kilometer. De tour kun je geheel zelfstandig wandelen. Je kunt de tour zelfs doen met behulp van een chatbot via Facebook, super handig! Voor meer informatie en een overzicht van alle locaties: klik hier.

Crystal Ship in Oostende: Street-art tour

Crystal Ship in Oostende: Street-art tour wandeling

Crystal Ship in Oostende: Street-art tour wandeling

Crystal Ship in Oostende: Street-art tour wandeling

2. Seafront & Expo Operatie Noordzee 1944-1945

In het plaatsje Zeebrugge is een oude vismijn, waar tot bijna 30 jaar geleden Zeebrugse vissers hun verse vangst van de hand deden, omgebouwd tot Seafront. Een interactief museum waar je alles leert over het leven in en rond de zee. Hier leer je over de visserij, maar ook over de functie van Zeebrugge als schuilhaven tijdens de oorlog.

Seafront Maritiem Themapark

Seafront Maritiem Themapark

Sinds juni 2019 is er daarnaast ook een nieuwe expo geopend: Operatie Noordzee 1944-’45. Een tentoonstelling voor jong en oud over de vergeten maar belangrijke Slag om de Schelde. Beleef de bevrijding, bedenk zelf hoe je die slag kon winnen en vergaap je aan het kanon dat Star Wars inspireerde. Ontdek wat de vissers in de Tweede Wereldoorlog zoal vingen, wie de Belgen waren die meestreden en wat er met de gezonken schepen gebeurde. Erg indrukwekkend!

Expo Operatie Noordzee 1944-’45

Expo Operatie Noordzee 1944-’45

3. Surfen bij Surfing Elephant

Deze surfclub is gelegen aan het strand van Wenduine. Hier kun je terecht voor surf- en kitelessen, beachgames en veel meer. Daarnaast is het ook mogelijk om lekker op het terras te genieten van zon, zee, strand en sport. Surfing Elephant heeft een heerlijk strandtentje met mooi uitzicht. Tijdens ons weekend namen wij een surfles. Deze plek is vooral geschikt voor beginners. Ideaal om niet ver van huis, toch eens te gaan surfen. Het is heel erg leuk om te doen en je krijgt hier fijne begeleiding!

Surfen bij Surfing Elephant

Surfen bij Surfing Elephant

4. Uiteten bij ’t Werftje

Hou je van vis? Dan moet je naar ’t Werftje! ’t Werftje is de oudste vissers kroeg van Zeebrugge, de antieke nautische elementen zijn nog steeds zichtbaar in dit fantastisch mooi etablissement. Wij genoten hier van de heerlijke garnaalkroket. De garnaalkroket is hier meermaals benoemd tot de beste van de kust. Daarnaast namen we een tapasbord met heerlijke verschillende soorten vis! Kom en ontdek de heerlijke creaties uit de Noordzee!

Een heerlijk Tapasbord bij 't Werftje

Een heerlijk Tapasbord bij ’t Werftje

5. Fijn verblijf aan de Belgische Kust

Upstairs Hotel is een nieuw hotel in Oostende. Het hotel is heel erg leuk en industrieel ingericht. Laat je hier onderdompelen in sfeer en gezelligheid. Kortom een plaats waar iedereen welkom is.  Upstairs Hotel bevindt zich in het bruisende centrum van Oostende en op een steenworp van de stranden. De perfecte uitvalsbasis voor een perfecte getaway! Daarnaast serveert het dagelijks een heerlijk ontbijt! Echt een aanrader!

Upstairs Hotel in Oostende: Leuke charmante industriële kamers

Upstairs Hotel in Oostende: Leuke charmante industriële kamers

Upstairs Hotel in Oostende

Upstairs Hotel in Oostende

Upstairs hotel in Oostende: Ook leuk voor met kinderen

Ook leuk voor met kinderen

Tijdens het kampeerseizoen, is de Belgische kust ook super om hier te gaan kamperen.  Even extra ter informatie. Mocht je met je caravan op pad gaan. Je caravan is een duur bezit. Brand, diefstal, inbraak en storm kunnen flinke schade aanrichten aan een caravan. Veel mensen denken dat een autoverzekering ook dekking biedt voor de aangekoppelde caravan. Dit klopt niet. Alleen schade die je aan anderen met je aangekoppelde caravan toebrengt valt onder de dekking van je autoverzekering! De schade aan je eigen caravan is dus niet meeverzekerd! Hiervoor heb je dus een caravanverzekering nodig. Wil je weten welke? Je caravanverzekering vergelijken geeft je direct de goedkoopste caravanverzekering!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *