Cerro Castillo – Het nieuwe, nog niet toeristische ”Torres del Paine”

Villa Cerro Castillo is een klein dorpje aan de Carretera Austral met ongeveer 600 inwoners. Toeristen en backpackers stoppen hier vanwege de prachtige natuur om vanuit hier een een – of meerdaagse hike te doen in National Park Cerro Castillo. Dit park wordt ook wel het nieuwe, nog niet toeristische Torres del Paine genoemd. 

Vervoer naar Cerro Castillo

Onze route door Patagonië hebben we vooral liftend ‘hitch hikend’ gedaan. Het was een leuke rit vanuit Coyhaique. We werden opgepikt door twee aardige mannen, op weg naar hun werk. In totaal hebben we ongeveer een uur langs de weg gestaan voordat we werden opgepikt.

Liftend naar villa Cerro Castillo

Liftend naar villa Cerro Castillo

Voor ons was Coyhaique het startpunt van de Carretera Austral. Na een roadtrip gemaakt te hebben rond het meren gebied van Chili, namen wij de Navimag vanuit Puerto Montt. De Navimag is een groot vrachtschip. Op dit schip gaan vooral veel auto’s en vrachtwagen, maar er is ook plek voor reizigers. Wij vonden dit een geweldige en avontuurlijke manier van reizen. De Navimag brengt je door de fjorden van Patagonië op je eindbestemming. Voor ons was dit Puerto Chacabuco, vanuit hier namen we de bus naar Coyhaique. In totaal verbleven wij 1 nacht op de boot.

Het dorpje Villa Cerro Castillo

Het dorpje Villa Cerro Castillo

Hiken in Nationaal park Cerro Castillo

Het is mogelijk om een drie tot vierdaagse hike te doen in het Nationaal Park, maar er is ook een schitterende eendaagse hike. Zelf raden we iedereen aan om deze te doen! Het was een van onze mooiste hikes in Zuid-Amerika. Gezien de periode waarin wij in Chili verbleven (November) hadden wij alleen de optie voor de eendaagse hike. De rest van het park was nog niet open. Wel is het belangrijk dat je in deze periode alleen bij goed weer start, aangezien er nog aardig wat sneeuw op de weg lag. Hier werden we ook goed geïnformeerd vanuit ons hostel. De hike is ongeveer 12 kilometer lang en brengt je bij een schitterend uitzicht.

Hiken in Nationaal park: Cerro Castillo

Uitzicht op het nog bevroren meer

Uitzicht op het nog bevroren meer

Het startpunt van de eendaagse hike is bij  Laguna Cerro Castillo Tollbooth. De entree bedraagt 10.000CLP.  Wij vonden dit in eerste instantie erg fors, maar aan het einde het geld wel echt waard.

Overnachten in villa Cerro Castillo

Er zijn niet extreem veel mogelijkheden in villa Cerro Castillo, omdat het maar een klein dorpje is. Houd er rekening mee dat de zomermaanden december tot maart de beste maanden zijn om deze hike te doen. Wij waren hier in November, waardoor het nog laag seizoen was en er ook nog behoorlijk wat sneeuw lag op de route. Door het laag seizoen konden wij ter plekke nog net een slaapplek vinden bij Hostel Camping Senderos Patagonia. Mocht je een eigen tent mee hebben dan zal er altijd nog wel plek zijn, ook in het hoogseizoen. Maar anders raden we aan om zeker van te voren al te boeken.

Overnachten:
Refugio Cerro Castillo

Uitzicht tijdens de hike

Uitzicht tijdens de hike

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *