8 Tips voor een weekend Hamburg

De havenstad Hamburg ligt in het noorden van Duitsland. Hamburg is de tweede grootste stad van Duitsland en heeft bijna 2 miljoen inwoners. Vanaf Nederland is Hamburg binnen 3 tot 5 uur te bereiken, afhankelijk van waar je vandaan komt. Een ideale bestemming dus voor een weekend weg. Hamburg is misschien niet de eerste stad die bij je opkomt voor een weekendje weg. Maar het is een ontzettend leuke stad. Genoeg interessante bezienswaardigheden om hier te ontdekken. Lees hier onze tips voor een weekend Hamburg. 

Tips voor een weekend Hamburg

1. Verblijfplaats voor weekend weg in Hamburg

Tijdens ons weekend in Hamburg, verbleven wij in Hotel Baseler Hof. Hotel Baseler Hof vonden wij een heerlijk hotel. He hotel ligt in het centrum van Hamburg, tussen het Alstermeer en de Planten- en Bomentuinen, waardoor het een ideale uitvalsbasis is om Hamburg te ontdekken. Vanuit Hotel Baseler Hof is de hele stad op loopafstand te bereiken en te verkennen. Daarnaast ligt het ook vlakbij de metro. Bij aankomst in het hotel krijg je een pas waarmee je drie dagen gratis kan reizen met het openbaar vervoer in Hamburg. De kamers in het hotel zijn verder wel vrij basic en standaard, maar wel comfortabel en goed betaalbaar. En last but not least, ze hebben een geweldig ontbijtbuffet!

Tips weekend Hamburg: St. Pauli-Landungsbrücken

Tips weekend Hamburg: St. Pauli-Landungsbrücken

2. Fietstour door Hamburg

Een leuke en handige manier om Hamburg te ontdekken is middels een fietstour. Tijdens deze fietstour leer je ontzettend veel over de havenstad Hamburg. Onze fietstour duurde ongeveer 3,5 uur. We kwamen o.a. langs St. Pauli, Reeperbahn, St. Micheals kerk, Alstermeer en het Warehouse District. Hamburg is verder vrij plat en heeft een behoorlijk aantal fietspaden. Je kunt hier dus ook goed fietsen. Hamburg wil zich daarnaast graag op de kaart zetten als fietsstad, er komen steeds meer nieuwe fietspaden bij.

Fietstour door Hamburg

Fietstour door Hamburg

3. Rondvaart met de boot door Hamburg

De haven van Hamburg is de derde grootste haven van Europa. Een bezoek aan de havenstad Hamburg is daarom ook niet compleet zonder een rondvaart door de haven. De meeste rondvaarten vertrekken vanuit de St. Pauli-Landungsbrücken. In ruim een uur werden wij rondgevaren door de haven van Hamburg. We zijn veel te weten te komen over de geschiedenis van Hamburg. Kosten voor een rondvaart bedragen ongeveer 18,-.

Tips Hamburg: Rondvaart door de haven

Tips Hamburg: Rondvaart door de haven

4. Bezoek de Reeperbahn

De Reeperbahn is een bijna 1 kilometer lange straat door Hamburg. Het is ook wel de bekendste straat van Hamburg. De Reeperbahn is vooral bekend om de prostitutie en de vele porno en sexshows. Rondom de Reeperbahn vind je ook vele cafes, discotheken en andere uitgaansgelegenheden.

Tips Hamburg: Bezoek aan de Reeperbahn

Tips Hamburg: Bezoek aan de Reeperbahn

5. Elbphilharmonie

Langs het water vind je de concerthal Elbphilharmonie. Deze concerthal is gebouwd bovenop een oud pakhuis. De Elbphilharmonie in Hamburg is een staaltje architectuur van wereldklasse. De bouw van de concerthal kostte in totaal ruim 866 miljoen. Hamburg is trotst op zijn ‘Elphi’. Het gebouw hoort bij de wereld’s 12 duurste gebouwen. Bijna alle kaarten voor het gehele jaar zijn al uitverkocht. De eerste verdieping bovenop het pakhuis is gratis toegankelijk, vanaf hier heb je een heel mooi uitzicht over Hamburg. Let er wel op er kunnen lange rijen staan bij de ingang en de ticketverkoop. Wil je deze omzeilen, haal dan een kaartje schuin tegenover de Elbphilharmonie bij het toeristencentrum.

Elbphilharmonie

Elbphilharmonie

6. Speicherstadt

Speicherstadt is wereld grootste pakhuizendistrict. Ooit kwam hier de koffie, tabak en kruiden aan land. Nu zijn de pakhuizen vooral bestemt voor onderdak aan hippe restaurants. Je vind hier vele leuke en hippe restaurants. In de pakhuizen worden nog steeds koffie, tabak, specerijen en kruiden opgeslagen, daarnaast is het ook de grootste opslagplaats voor Oosterse tapijten ter wereld. De waarde wordt geschat op zo’n 1,6 miljard euro. Het aanzien alleen al van de havenpakhuizen in rode baksteen is de moeite waard.

Speicherstadt

Speicherstadt

7. Eet een FISCHBRÖTCHEN bij Underdocks

Heerlijk! Ik kan nu nog mijn vingers gaan aflikken als ik terugdenk aan Underdocks. Het eten is hier echt heerlijk, het is een urban vis restaurant. Dus als je van vis houdt, moet dit restaurant echt op je lijstje! Probeer zeker een van de FISCHBRÖTCHEN. Underdocks ligt ook in de wijk Sternschanze. Door de locals wordt de wijk Sternschanze ervaren als de leukste wijk om een hapje en drankje te doen.

FISCHBRÖTCHEN bij Underdocks in Hamburg

FISCHBRÖTCHEN bij Underdocks in Hamburg

8.  Proef verschillende speciaalbieren bij Ratsherrn Brauerei

Hou je van speciaalbiertjes, dan zit je hier goed! Je vind hier ontzettend veel soorten speciaalbieren. Als je het leuk vind kun je hier ook bierbrouwerij tours doen. Wij zelf hebben dit niet gedaan, maar hebben hier wel veel verschillende bieren geproefd! Een erg leuke en gezellige bar om bier te drinken!

Bier proeven bij Ratsherrn Brauerei

Tips weekend Hamburg: Bier proeven bij Ratsherrn Brauerei

Dit waren onze tips, wil je meer tips ter voorbereiding voor een weekend naar Hamburg. Lees dan de blogs op Come To Hamburg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *