Het aanvragen van een visum voor Cuba

Ga je naar Cuba op reis? Het aanvragen van een visum in Cuba is verplicht voor alle Nederlanders die naar Cuba reizen. Dit is ook verplicht voor minderjarigen, zij moeten ook een eigen visum aanvragen. Het visum Cuba is een papieren kaart die bij het paspoort bewaart moet worden. Lees hier alles wat je moet weten voor het aanvragen van een visum voor Cuba.  

Aanvragen van een visum voor Cuba

Het visum voor Cuba is een groene papieren kaart. Deze kaart bestaat uit twee delen. Op beide delen moet je je gegevens: nationaliteit, voornaam, achternaam, geboortedatum en paspoort nummer invullen. Na aankomst in Cuba wordt er een deel afgescheurd en ingenomen. Bij het verlaten van het land wordt het andere deel ingenomen.

Goed bewaren
Bewaar het visum gedurende reis goed bij uw paspoort. Plak het visum niet in het paspoort.

Het visum voor Cuba heeft een geldigheidsduur van 30 dagen. De geldigheidstermijn gaat in op het moment van aankomst. Mocht je langer in Cuba willen verblijven, het visum kan na aankomst bij een kantoor van de immigratiedienst verlengt worden met 30 dagen extra. Hierdoor is het mogelijk om in totaal 60 dagen in Cuba te verblijven.

Visum aanvragen voor Cuba

Visum aanvragen voor Cuba

Voorwaarden aanvragen Visum:

  • Paspoort moet nog minimaal 7 maanden geldig zijn na aankomst in Cuba.
  • Er mag geen arbeid worden verricht in Cuba met het toeristenvisum
  • Minderjarigen hebben een eigen visum nodig
  • Je mag niet rechtstreeks vanuit de VS in Cuba arriveren

Het visum wordt binnen vier werkdagen per post verstuurd. Zorg er dus voor dat je het visum op tijd voor vertrek aanvraagt.

Kosten visum Cuba

De kosten van het visum voor Cuba zijn €39,95 per persoon. De verzendkosten zijn inbegrepen. Na ontvangst dient u de visumkaart zelf in te vullen. Let erop dat dit zorgvuldig gebeurd en de paspoortgegevens foutloos worden overgenomen. Op het visum Cuba staat geen aankomstdatum vermeld, hierdoor kan het visum al lang voor vertrek worden aangevraagd.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *