Het aanvragen van een visum voor Kenia2 minuten lezen

Ga je naar Kenia op reis ? Het aanvragen van een visum in Kenia is verplicht voor alle Nederlanders die naar Kenia reizen.  Lees hier alles wat je moet weten voor het aanvragen van een visum voor Kenia. 

Het aanvragen van een visum voor Kenia

Het visum voor Kenia is een elektronische reistoestemming, deze wordt toegekend door de overheid van Kenia. Zonder een geldig visum kom je Kenia niet in. Een visum in Kenia is dus verplicht. Dit visum is online te verkrijgen in een toeristisch visum en een zakelijk visum.

Het visum heeft een geldigheidsduur van een eenmalig verblijf van maximaal 90 dagen.

Aanvragen visum voor Kenia

Aanvragen visum voor Kenia

Voorwaarden aanvragen visum

  • Paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na aankomst in Kenia
  • Paspoort moet minimaal een lege pagina bevatten
  • Kinderen dienen een eigen paspoort te bezitten
  • Je kunt alleen arriveren op een van de 10 geselecteerde luchthaven, 10 zeehavens of 11 grensovergangen.
  • De dag van aankomst en vertrek moet bekend zijn
  • Je moet minimaal een overnachting in Kenia boeken
  • Je moet een van de volgende documenten aanleveren online: Boekingsbevestiging van de retourvlucht of overnachtingsplaats of een uitnodigingsbrief van een Keniaanse organisatie of inwoner.

Aan bovenstaande voorwaarden moet worden voldaan om een visum Kenia te mogen aanvragen. Aan onderstaande voorwaarden moet worden voldaan tijdens het verblijf in Kenia.

  • Het visum, de boeking van de terugvlucht en eerste overnachting moet worden uitgeprint en de gehele reis bij het paspoort bewaart worden
  • Je mag geen bedreiging vormen voor de veiligheid en rechtshandhaving in Kenia
  • Je mag niet in dienst treden bij een Keniaanse werkgever

Kosten voor een Visum

De kosten voor een visum Kenia zijn €74,95 per persoon. Bij voorkeur wordt een visum aangevraagd twee weken voor vertrek. Een visum Kenia kan maximaal 4 dagen voor vertrek worden aangevraagd.

Wanneer u alleen moet overstappen in Kenia en het vliegveld niet hoeft te verlaten, dan heef u geen visum nodig.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *