Roadtrip door Engeland en Wales

Engeland en Wales zijn perfecte landen voor een actieve en culturele roadtrip. Beide landen zitten vol bergen, rivieren, mooie gebouwen en veel historie. Er zijn genoeg leuke activiteiten waarmee je de dagen kan vullen. Wij nemen jullie graag mee tijdens onze 7-daagse roadtrip door Engeland en Wales.

Checklist voor een reis door Groot-Brittannië

  • Je hebt een paspoort nodig om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen sinds ze uit de Europese Unie zijn gestapt. 
  • De valuta in het Verenigd Koninkrijk is de Pond en het is handig om wat cash op zak te hebben voor noodgevallen. Op de meeste plekken kan je met een creditcard of debitcard betalen. 
  • Als je met de auto naar het VK reist heb je koplamp stickers nodig, want anders verblind je de andere automobilisten aangezien zij aan de andere kant rijden. Je kan deze stickers bij de ANWB kopen. 

De route

Wij zijn met onze auto naar Engeland en Wales afgereisd en zijn vanaf Duinkerke naar Dover overgestoken met de DFDS Ferry. Vanaf daar zijn wij doorgereden naar Worcester en daarna naar Snowdonia National Park in Wales.

Route Engeland en Wales

Roadtrip Engeland en Wales

Overtocht naar Dover   

Groot-Brittannië is prima te bezoeken met je eigen auto. Zo heb je wat meer vrijheid en kan je sneller langere afstanden afleggen. Wij wilden graag het zuiden van Engeland en het noorden van Wales bezoeken tijdens deze roadtrip. Hierdoor is de ferry vanuit Duinkerke of Calais perfect, want je komt aan in Dover en dat ligt in het zuiden van Engeland. 

Wij hebben onze overtocht geboekt bij DFDS en zijn vanuit Duinkerke vertrokken. Het verschil tussen vertrekken vanuit Duinkerke of Calais is de reistijd met de auto. De reis met de auto naar Duinkerke is een half uur korter met de auto dan naar Calais. Dit half uurtje zit je wel weer langer op de boot. Zodoende is het om het even qua reistijd. Vanuit Duinkerke duurt de overtocht ongeveer 2 uur en vanuit Calais duurt het 1,5 uur. De ferry vanuit Duinkerke is wel rustiger dan die vanuit Calais.

De overtocht ging voor ons heel soepel en snel. Je rijdt met je auto de ferry op en daarna neem je plaats in een van de lounges. In de tussentijd kan je lekker relaxen of de ferry verkennen. Het is mogelijk om wat eten en drinken te bestellen op de ferry, maar je mag dit ook zelf meenemen. 

Zodra je aankomt in Dover, rij je de auto van de ferry af en kom je langs de douane. Daarna kan je roadtrip beginnen! Let wel op: je moet meteen aan de andere kant (linkerkant) van de weg rijden. 

Worcester

Wij zijn vanuit Dover meteen doorgereden naar Worcester. Dit is een stad die net onder Birmingham ligt. Wij hebben dit gekozen als onze eerste stop, omdat Kayleigh hier heeft gestudeerd. In totaal hebben wij hier 3 dagen besteed. Wij hebben overnacht in The Crown Hotel midden in het centrum. Dit was een heel mooi hotel en ook goed te bereiken. Je kan de auto in CrownGate carpark parkeren met korting. Voor de korting moet je even een factuur vragen bij het hotel. Zij zullen je dan ook meteen uitleggen hoe je de korting kan toepassen. 

Worcester is een leuke maar wel kleine stad waar je gezellig kan shoppen, een wandeling kan maken en lekker kan eten. Daarnaast is Birmingham ook heel goed te bereiken met de trein en dit is ook echt een aanrader. 

Wij hebben onze laatste volle dag in Worcester besteed met een hike in de Malvern Hills. Dit is een mooi natuurgebied vol heuvels. Wij hebben hier een hele mooie hike gedaan van 18 kilometer over de verschillende heuvels heen. Wij hebben deze wandeling via All Trails gevonden. Klik hier om de hike te bekijken.

Tijdens de hike in de Malvern Hills kan je veel schapen tegenkomen

Tijdens de hike in de Malvern Hills kan je veel schapen tegenkomen

Snowdonia National Park 

Na onze stop in Worcester zijn wij doorgereden naar Snowdonia National Park, ook wel het meest avontuurlijke nationale park in Engeland en Wales genoemd. Er zijn hier genoeg activiteiten te doen die je een echte adrenaline rush geven. 

But first things first, ons hotel. Wij hebben overnacht in een heel mooi en knus hotel genaamd: Plas Weunydd in Blaenau-Ffestiniog. Wij hebben onze roadtrip in december gedaan en helaas was het hotelrestaurant enkel in het weekend open. De medewerkers van het hotel zijn echter heel vriendelijk en hebben genoeg aanbevelingen als het gaat om restaurants. Tip: vraag het dus vooral aan een medewerker, of gebruik Tripadvisor. Wij vonden het eten bij restaurant ‘’The Stables’’ in Betws y Coed het lekkerste en de aankleding was ook erg mooi. Vooral de Welsh Beef Lasagne was erg lekker. 

Onze eerste dag in Snowdonia begon meteen heel avontuurlijk. In Snowdonia heb je de berg genaamd de Snowdon en met een hoogte van 1062 meter is dit de hoogste berg in Wales en Engeland. Wij wilden deze heel graag beklimmen en hebben een Winter Walking Tour geboekt bij Gradient Adventure. Samen met Glyn, onze gids, hebben wij deze top beklommen. Ons advies is om niet zelf de Snowdon te beklimmen in de winter als je weinig ervaring met (winter) hiken hebt. In sommige weersomstandigheden heb je crampons nodig om de berg te beklimmen en navigeren in de sneeuw kan lastig zijn. Wij hadden zelf geen ervaring met hiken in de winter en waren erg blij dat Glyn er was om te navigeren en ons te leren over hiken in de winter. Daarnaast zorgt hij ook voor de juiste equipement.

Snowdonia National Park

Snowdonia National Park

 

De tweede dag stond ook weer in het teken van avontuur en adrenaline. Wij hebben tijdens onze tweede dag in Snowdonia de Caverns Tour gedaan bij Zip World. Tijdens deze 3 uur durende tour ga je klimmen en ziplinen in een oude mijn. Heel erg gaaf! Zip World Llechwedd ligt naast het hotel Plas Weunydd, dus je kan er lopend heen vanaf het hotel. 

Na deze tour hadden wij nog wat tijd over en wilde graag nog een kasteel bezoeken. Op aanraden van hotel medewerkers zijn wij naar Harlech Castle gereden. Dit is een mooi kasteel uit de 13e eeuw met een interessante geschiedenis. Vanuit het kasteel heb je een heel mooi uitzicht over zowel de zee als de bergen. 

Worcester

Harlech Castle

Terugreis

Wij vonden van Snowdonia National Park terugrijden naar Dover net te ver voor in 1 dag. Zodoende hebben we besloten om halverwege een overnachting te boeken in Swindon bij The White Hart Hotel. Dit was een prima hotel en er zat een goede pub bij. De dag erna zijn wij doorgereden naar Dover en vanuit Calais meteen terug naar huis gereden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *