Nederlandse series en veilig internetten op reis

Vandaag de dag zijn we zo gewend geraakt aan het hebben van overal internet. Even snel iets opzoeken op het internet of socialmedia. Helaas heb je buiten Europa niet standaard internet. Al kun je in de meeste hotels of restaurants wel gebruik maken van hun WIFI-netwerken. De vraag is alleen of deze WIFI-netwerken wel veilig zijn. Ook komt het vaak voor dat specifieke websites geblokkeerd zijn in verschillende landen. Dat is iets wat wij ons in Nederland maar moeilijk kunnen voorstellen, maar het gebeurt. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat je toch overal internet hebt en ook nog via een veilige weg? Het antwoord is een VPN-verbinding. 

Wat is een VPN?

Middels een VPN-verbinding is het toch mogelijk om op een veilige manier te kunnen internetten in het buitenland. Wat is een VPN? Een VPN is eigenlijk niet anders dan via een andere plek gebruik maken van het internet. Je maakt dan gebruik van een ander netwerk. Je kunt dus via een Nederlands netwerk internetten terwijl je op vakantie in Zuid-Amerika bent. Je maakt in dit geval gebruik van een ander IP-adres, in een ander land, zodat geblokkeerde websites niet langer geblokkeerd zijn. Een ander voordeel is dat je ook niet bang hoeft te zijn dat je bekeken word, het zal namelijk lijken alsof iemand vanuit bijvoorbeeld Nederland aan het internetten is.

Voordelen van een VPN verbinding

Het gebruik van VPN heeft nog meer voordelen. Het komt namelijk ook nog vaak voor dat je om toegang tot het internet te krijgen gebruik moet maken van niet-beveiligde WiFi netwerken. Door gebruik te maken van een VPN wordt je identiteit verborgen en zal het lijken alsof je gebruik maakt van het internet vanaf een hele andere locatie, Nederland of België bijvoorbeeld. Tijdens onze reis door Zuid-Amerika maakte wij standaard gebruik van een VPN verbinding. Hierdoor bleven onze gegevens zoals inlog gegevens, wachtwoorden en e-mails ook veilig. Hierdoor hoefden wij ons geen zorgen te maken dat we gehackt werden en konden we overal vrij internetten. Tot slot is een VPN verbinding ideaal om toch Nederlandse series (Netflix of bijvoorbeeld videoland) in het buitenland te kunnen kijken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *