De top 10 reislanden van 2019

Ieder jaar wordt er door Lonely Planet een top 10 gemaakt van de leukste reislanden van het jaar. Lonely Planet bracht onderstaande top 10, de leukste landen voor 2019 uit. Dus waar moet je volgend jaar echt naar toe ? Wij vertellen je graag meer over welke reislanden een bezoek waard zijn. Hieronder de top 10 reislanden van 2019! 

1. Sri Lanka

De beste beschrijving van Sri Lanka. Gastvrije mensen, massa’s olifanten, aantrekkelijke prijzen, het heerlijke eten en de beroemde thee en de altijd schijnende zon met eindeloze stranden.

Sri Lanka: Top 10 reislanden van 2019

Sri Lanka: Top 10 reislanden van 2019

2. Duitsland

Bij een bezoek aan onze oosterburen kun je uit een wereld aan ervaringen kiezen. Je kunt er fantastisch berg beklimmen, wandelen of mountainbiken, maar ook liefhebbers van cultuur en geschiedenis zitten in Duitsland goed. Berlijn is daarnaast een echte hotspot geworden voor een coole citytrip.

Duitsland: Top 10 reislanden van 2019

Duitsland: Top 10 reislanden van 2019

3. Zimbambwe

Na veel moeizame jaren is het toerisme eindelijk terug in Zimbabwe. Het is een fantastisch land voor de actieve reizigers. De landschappen zijn waanzinnig en je kunt hier de Big Five spotten in de meest spectaculaire parken of breng een bezoek aan het natuurlijke wereldwonder, de Victoria watervallen.

Zimbabwe: Top 10 reislanden van 2019

Zimbabwe: Top 10 reislanden van 2019

4. Panama

Panama kan zowel spannend als ontspannend zijn. Geniet van de relaxte typische Caribische sfeer in Panama. Daarnaast smeekt de natuur van Panama erom ontdekt te worden. Voor de avontuurlijke toerist zijn er talloze activiteiten, zoals door het regenwoud roetsjen met een kabelbaan of samen met zeeschildpadden zwemmen. Dit kleine tropische land met twee lange kusten is net een grote speeltuin.

Panama: Top 10 reislanden van 2019

Panama: Top 10 reislanden van 2019

5. Kirgizië

Kirgizië blijkt een verborgen parel in Centraal-Azië te zijn. Overal vind je prachtige berglandschappen en bijna elk valleitje verrast wel met een schitterend meer of een panoramische pas. De eeuwenoude nomadentradities die weer helemaal zijn opgekomen sinds het einde van de Sovjettijd, de adembenemend mooie landschappen en een hartverwarmende gastvrijheid maken je bezoek onvergetelijk. Je komt in eerste instantie misschien voor de natuur, maar de enorme diversiteit aan culturele tradities zal je doen terugkeren.

Kirgizië: Top 10 reislanden van 2019

Kirgizië: Top 10 reislanden van 2019

6. Jordanië

Sinds de ontdekking van de historische stad Petra in 1812 raken reizigers niet uitgepraat over de prachtige avonturen die dit oude land te bieden heeft. Jordanië is het land bij uitstek om in het verleden te duiken. Zo kun je naar ruïnesteden uit de Romeinse tijd. Daarnaast kun je op avontuur in de woestijn of gaan duiken in de Rode Zee. Jordanië biedt een fijne afwisseling tussen historie, natuur en avontuurlijke activiteiten.

Jordanië: Top 10 reislanden van 2019

Jordanië: Top 10 reislanden van 2019

7. Indonesië

Indonesië is een geweldig land om door te reizen. Hou je van uitdagende activiteiten, grote verscheidenheid aan natuur of schitterende stranden? Dan is Indonesië perfect! Meer dan 17.000 eilanden vormen samen een mix van culturen, keukens en religies, en een wereld aan ervaringen. Wij maakte een geweldige rondreis in 2017 door Java, Bali en Lombok in Indonesië.

Indonesië: Top 10 reislanden van 2019

Indonesië: Top 10 reislanden van 2019

8. Wit-Rusland

Het buitenbeentje van Oost Europa. Het weinig bezochte dictatorschap lijkt misschien een vreemde keuze voor reizigers. Maar het is juist de isolatie dat dit land zo aantrekkelijk maakt. Ook vind je hier het goedkoopste bier van Europa en houden ze hier wel van feestjes!

Wit Rusland: Top 10 reislanden van 2019

Wit Rusland: Top 10 reislanden van 2019

9. Sao Tomé & Principe

São Tomé en Príncipe zijn twee eilanden bestaand uit een land in de Golf van Guinee. De eilanden kenmerken zich door de dichtbegroeide jungle, tropische dieren en de verlaten stranden van wereldklasse. Het toerisme staat hier nog in de kinderschoenen. De bergachtige, vulkanische eilanden met tropische wateren zijn dé ideale plek voor een strandvakantie, maar ook voor dierenliefhebbers en avonturiers.

Sao Tomé & Principe: Top 10 reislanden van 2019

Sao Tomé & Principe: Top 10 reislanden van 2019

10. Belize

Belize staat met een been in de Midden- Amerikaanse jungle en met het andere in de Caribische zee. Het is een klein land, maar heeft talloze mogelijkheden voor cultuur en avontuur.  Daarnaast trekken ook veel duikers naar dit land. Vooral voor de Great Blue Hole, een felblauw gat van 124 meter diepte.

"<yoastmark

Hopelijk kunnen jullie hier goed inspiratie op doen voor de volgende reisbestemming. Geen zin om Nederland te verlaten? Vind hier dan nog een leuke last-minute in eigen land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *