De beste hotels & bezienswaardigheden Chiang Mai

Chiang Mai is na Bangkok de grootste en bekendste stad van Thailand. De omgeving rond Chiang Mai is adembenemend mooi. We houden van deze stad, de sfeer is hier zo relaxt en chill. Daarnaast kun je heel veel leuke dingen doen in Chiang Mai. Bekijk hier welke bezienswaardigheden Chiang Mai je niet mag missen!

Bezienswaardigheden Chiang Mai:

Verzorg olifanten in het Elephant Nature Park

In Elephant Nature Park kun je olifanten voeren en wassen in de rivier. Een geweldige belevenis, om oog in oog te staan met een olifant. Elephant Nature Park is een reddingscentrum voor mishandelde of verwaarloosde olifanten in Noord-Thailand. Je kunt hier dan ook geen olifantenritjes maken! Ook is er de mogelijkheid om voor langere duur hier vrijwilligerswerk te doen.

Voor meer informatie bekijk de website van The Elephant Nature Park.

Bezienswaardigheden Chiang Mai: The Elephant Nature Park

 Zipline door de Jungle van Chiang Mai

Wat ging het snel, maar wat was het super vet! Zipline door de Jungle van Chiang Mai. Wij boekten onze zipline tour bij Eagle Track Chiang Mai, het gouden pakket. Eagle Track Chiang Mai is een veilige organisatie. We raden het iedereen aan wat was het gaaf! Vooral de eerste keer was erg spannend.

Zipline door de jungle Chiang Mai

Bezienswaardigheden Chiang Mai: Zipline door de jungle Chiang Mai

Beklim de 309 treden naar What Phrathat Doi Suthep

Doi Suthep is een boeddhistische tempel in Chiang Mai. De tempel wordt door de thaise bevolking als heilig beschouwd. Om er te komen moet je eerst 309 treden omhoog klimmen, vervolgens heb je wel een geweldig uitzicht over Chiang Mai.

Bezienswaardigheden Chiang Mai: Doi Suthep

Bezienswaardigheden Chiang Mai: Doi Suthep

Leer de lekkerste Thaise gerechten te maken

Een kookcursus is ontzettend leuk om te doen. Hier leer je ontzettend veel over de cultuur en de vreemde ingrediënten met de Thaise smaakexplosies. Dus wil je thuis ook de heerlijke gerechten uit Thailand kunnen blijven maken. Dan is een kookcursus volgen de manier om straks thuis ook die heerlijke Thaise padthai’s en curry’s te kunnen blijven eten.

Bezoek de zaterdag -en zondagavond markt 

Wij kunnen gerust zeggen dat we al veel markten bezocht hebben tijdens onze reizen. Maar de zondagavond markt in Chiang Mai vinden we nog steeds de leukste. Deze markt is er uiteraard alleen op zondag. Geniet van een heerlijke voetmassage, slenter van kraampje naar kraampje, snoep van de heerlijke thaise lekkernijen of koop authentieke spulletjes. Tip: Sla je avondmaaltijd over. Op zaterdag is er ook een markt op de Walking Street, maar is deze beduidend kleiner. En alles kost bijna niks. Ook de entree is gratis. De markt begint om 16:00 en eindigt middernacht.

Bezienswaardigheden Chiang Mai: Zondagavond markt Chiang Mai

Bezienswaardigheden Chiang Mai: Zondagavond markt Chiang Mai

Tips om te verblijven in Chiang Mai:

Bovenstaand zijn onze persoonlijke aanbevelingen waar we zelf overnacht hebben.

Hieronder staan de 3 best beoordeelde accommodaties van mede-reizigers. Alle bestemmingen hebben minimaal een beoordeling van 9+ en zijn door meer als 500 mensen beoordeeld.

Lees meer:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *