Bistrobar Bankoh is de nieuwe hotspot van Nijmegen. Gelegen aan de nieuwe Handelskade aan de oude waalhaven heeft Nijmegen er een parel bij. Bij Bistrobar Bankoh kun je heerlijk Aziatisch dineren met een prachtig uitzicht op de waal. Het restaurant is net een beetje anders dan anders.
Bistrobar Bankoh
Na Bistrobar Berlin is ook Bistrobar Bankoh het tweede Nijmeegse restaurant waar de Amsterdamse sterrenchef Ron Blaauw zijn naam als huisadviseur aan verbonden heeft.
Het voelt alsof je een avondje in Bangkok bent. Het restaurant neemt je mee op smaakvolle trip. Streetfood en andere gerechten die hun oorsprong vinden in de keukens van Zuidoost-Azië. Ontdek het middelpunt van smaak luidt de lijfspreuk van Bistro Bar Bankoh. Deze lijfspreuk is het restaurant op zijn lijf geschreven.
De menukaart
De menukaart staat vol heerlijke gerechten. Je kunt kiezen voor kleine (tussen) gerechtjes om te delen, maar ook voor een authentieke ‘Chef Angus’ rijsttafel. Wij gingen voor de smaakvolle trip door Azië en kozen verschillende kleine gerechten, een aanrader!
Onze favorieten waren toch wel de Loempia Bebek, eend met rijstvermicelli en ketjapsaus en de Osem Domba Ketjap, lamsrib met ketjap-groene-pepersaus en de Soft Shell Crab, krab in tempura met pandansaus. We moeten wel zeggen dat de Gado Gado ons tegenviel.
Het interieur
Het interieur zorgt voor een intieme sfeer. Overal is het lekker vertoeven, dankzij de knusse hoekjes en zitplaatsen, de wit marmeren tafeltjes, de zitplaatsen aan de bar met zijn paarse stoelen en tot slot de open keuken. De aankleding aan tafel met het gouden bestek maakt dit echt af! Prachtig!
Tot slot hebben wij erg genoten van onze avond hier. Het voelden alsof we ons weer een avondje in Azië hadden gewaand. Verwacht echter niet de uitgesproken smaken die je wellicht verwacht van een Aziatische keuze, het voelt soms wat aan de veilige kant. De schitterende ligging van het restaurant maakt echter een hoop goed.
Geef een reactie