Marble Caves in Chili : Bezoek de unieke Marmergrotten

In het zuiden van Patagonië ligt het gletsjermeer Generale Carrera Lake oftewel Lago General Carrera. Het meer overspant zowel Chili als Argentinie. Lago General Carrera is dan ook de Chileense naam. Aan de Argentijnse kant wordt het meer ook wel het meer van Buenos Aires genoemd. In het Chileense deel van dit gletsjermeer liggen de Marble Caves oftewel de Marmergrotten. Mocht je benieuwd zijn naar onze verdere route door Chili? Check: Reisroute door Chili

Het ontstaan van de Marble Caves in Chili

Benieuwd geworden naar hoe deze unieke blauwe grotten gevormd zijn? Het is eigenlijk vrij simpel. Flinke golven spoelen al jarenlang tegen het marmer aan en hebben langzaam deze uniek gevormde wanden (grotten) gevormd. In totaal speelt dit proces zich al ruim 6000 jaar af. De gladde en levendige wanden in combinatie met de weerspiegeling van het azuurblauwe water zorgen voor een schitterend plaatje. Een serie gebeeldhouwde grotten.

Marble Caves in Chili

Marble Caves in Chili

Het bezoeken van de Marble Caves

De Marble Caves zijn een spectaculaire attractie, maar het is een uitdaging om ze te bereiken. De Marble Caves zijn een van de mooiste stops op de Carretera Austral. De enige manier om de Marble Caves te bereiken is per boot of kajak. Er is geen weg of pad waar je doorheen kunt rijden of wandelen om er te komen.

De Marble Caves oftewel de Marmer grotten

De Marble Caves oftewel de Marmer grotten

De Marble Caves zijn vanuit Puerto Sanchez en Puerto Río Tranquilo te bezoeken. Een van de meest geïsoleerde natuurschatten ter wereld vind je hier, de Marble Caves ( Capillas de Marmol ).

Puerto Sanchez ligt minder gunstig op de route, waardoor merendeel vaak ook kiest voor het bekendere Puerto Rio Tranquilo. Voordeel vanaf Puerto Sanchez is dat het minder toeristisch is. Hier varen veel minder boten, soms zelf maar een. Je bezoekt dan met name de achterzijde van de Marble Caves. Terwijl vanaf Puerto Rio Tranquilo je vooral de voorzijde van de Marble Caves bezoekt.

Lago General Carrera

Lago General Carrera

De beste tijd om de Marble Caves in Chili te bezoeken

De Marble Caves zijn op elk moment van het jaar te zien. Maar voor een bijzonder verbluffende ervaring, moet je tijdens zonsopgang of zonsondergang in de herfst (april tot juni) gaan. Gedurende deze tijd zijn de waterstanden het laagst en is het licht bij zonsopkomst het meest springlevend. Hierdoor zorgt de weerspiegeling van het water voor een nog mooier plaatje. Maar in principe kun je het hele jaar door deze grotten bezoeken. Let er wel op, bij slecht weer of harde wind zullen de boten niet varen.

Verschil van kleur water bij hoeveelheid zon bij de Marble Caves. Deze foto maakte we toen de zon weg was. Zie het verschil

Verschil van kleur water bij hoeveelheid zon bij de Marble Caves. Deze foto maakte we toen de zon weg was. Zie het verschil

Overnachten:

Wij verbleven in een dorpje voor Puerto Rio Tranquilo en Puerto Sanchez, namelijk Bahia Murta. In Puerto Rio Tranquilo zijn de accommodaties vaak al vol en erg duur. Aanraden: Residencial Marianela. We konden hier weer even op adem komen, zelf lekker koken en de was werd voor ons gedaan. Erg fijn, want dit kan niet overal op de Carretera Austral. Mocht Cabanas don Hugo nog vrij zijn, dit is ook een hele fijne accommodatie in Puerto Rio Tranquilo zelf.

In de Marble Caves

In de Marble Caves

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *