Tips voor een weekend Praag

Praag is een super toffe stad die je prima in een weekend kan bezoeken. Dan bedoel ik natuurlijk niet de stad in zijn volledigheid ervaren, maar in twee dagen kun je een prima stedentripje door Praag doen. De stad voelde groot en indrukwekkend aan, maar de historische kern waar eigenlijk de meeste highlights zijn te vinden kun je prima te voet verkennen. Als bierliefhebber zit je hier ook goed. Praag wordt ook wel de bierhoofdstad van Europa genoemd door de vele soorten eigen gebrouwen bier. We vlogen goedkoop met Transavia, maar je kunt Praag ook met de auto bezoeken, je zit dan zo’n 8 uur in de auto. Onze tips voor een weekend Praag!

Tips voor een weekend Praag:

1. Praagse Burcht

Kom je Praag in dan zie je de Burcht van Praag al in de verte op een van de heuvels liggen, erg indrukwekkend. Het is zelfs de grootste burcht ter wereld! Je kunt rondom vrij rondlopen en er zijn verschillende toffe dingen te zien. Voor de burcht heb je zo’n 3-4 uur nodig. De kathedraal van Praag (of Sint-Vituskathedraal), het oude paleis en de verschillende binnenplaatsen vond ik heel mooi om te zien. Je hebt dan ook nog het gouden straatje en het Lobkowiczpaleis wat tegenwoordig dient als museum. Dit vond ik wat minder en enorm toeristisch maar wel leuk om een keer te zien. Het uitzicht over de stad is overigens ook geweldig!

2. Charles Bridge

Na de burcht is het ideaal om via de Charles Bridge, de eerst iconische highlight van Praag, richting het centrum te gaan. Deze brug is al ruim 600 jaar oud en was tot 1900 de belangrijkste verbinding tussen het oude en nieuwe gedeelte van de stad. De toren die de brug beschermt aan de kant van de oude stad is prachtig!

3. Plein historische centrum

Vanaf de Charles Bridge bevind je jezelf in het historische centrum. Wauw, Praag heeft mij echt verrast! Het is een groot openlucht museum en je kunt duizenden foto’s maken. Er zijn meerdere routes die je kunt wandelen maar ik zou aanraden om gewoon te beginnen en lekker rond te slenteren.

Historische centrum Praag

4. Verblijf in de wijk Smichov

Als verblijf zou ik adviseren een accommodatie te zoeken rondom de stadskern. Hierdoor is het goedkoper, rustiger en nog steeds prima te bewandelen. Zelf verbleven wij in Smichov, aan de andere kant van de Moldau.Vanuit deze wijk is het zo’n 15 minuten lopen naar de Burcht en dezelfde afstand ongeveer naar het oude centrum.

5. Probeer de heerlijke lokale lekkernij: Trdelnik

De Trdelnik is een traditionele lekkernij uit Tsjechië die je ook in Hongarije en Slowakije veel ziet. In Praag is deze lekkernij een zeer bekend Street Food. Dus je zult deze lekkernij geheid tegen het lijf lopen. De Trdelnik wordt gemaakt van gistdeeg en wordt vervolgens door suiker gehaald. Waarna het al draaiend deeg gebakken wordt boven hete kolen. Zeker proberen, want hij is onwijs lekker!

Tips weekend Praag: Trdelnik

Tips weekend Praag: Trdelnik

6. Sluit je dag af in de biergarten met uitzicht op de stad

In het Letna Park, net buiten de stadskern, heb je een geweldig uitzicht op de stad. Om het nog beter te maken heb je hier zelfs de Biergarten Letna-Schlösschen waar je voor een prikkie een halve liter bier kunt bestellen met lekkere snacks erbij. Praag wordt ook wel de bierhoofdstad van Europa genoemd. Tsjechië kent een echte biercultuur, in het land worden maar liefst 500 soorten bier gebrouwen. Onthou alvast het woord voor bier is Pivo!

Biertje drinken vanuit de biergarten met uitzicht op de stad

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *