Cajón del Maipo: Ontsnap uit de drukte van Santiago

Op ongeveer twee uur rijden van Santiago ligt het geweldige Cajón del Maipo. Het is een kanyon, gelegen aan de rand van het Andesgebergte. Het is perfect als dag en/of weekendtrip vanuit Santiago als je even uit de drukte wilt ontsnappen. Je kunt hier namelijk hiken en kayakken of genieten van hotsprings. Je zult betoverd raken door de omliggende bergen! Het bezoeken van Cajón del Maipo is gratis! Mocht je benieuwd geworden zijn naar onze verdere route door Chili? Check: Reisroute door Chili

Hoe kom je er?

Auto:

Allereerst de makkelijkste optie is met de auto. Het is ongeveer twee uur rijden vanuit Santiago, afhankelijk waar je startpunt is. El Yeso Dam is goed te bereiken met een gewone auto, maar mocht je verder de kanyon in willen rijden is een 4×4 auto wel aan te raden. Dus voor het geval je naar de watervallen bij Laguna del Pato en Termas el Plomo zou willen. Toen wij hierheen gingen was er een bus met studenten gestrand onderweg, omdat de bus niet verder kon. In de lente en zomer van Chili is het park goed begaanbaar, maar ik durf niet te zeggen hoe dit buiten dit seizoen is. Vraag dit na, voordat je gaat!

Cajón del Maipo: Route kaart met auto

Cajón del Maipo: Route kaart met auto

Openbaar vervoer:

Een andere optie is met het openbaar vervoer. Als eerst pak je de metro naar een van deze stations: Bellaviste de La Florida, Plaza de Puento Alto of Las Mercedes. Voor het gebruik van de metro heb je een BIP reis kaart nodig.

BIP kaart is een kleine blauwe kaart die lijkt op een OV chipkaart. Een BIP kaart kan bij elk metrostation gekocht worden. De kaart kost $ 1.500. CLP en moet worden geladen met een tegoed van minimaal $ 1.000 CLP. De prijs van een ritje met de metro is tussen de $ 600 en $ 800 CLP afhankelijk van de tijd waarop je reist. De ritprijs is een prijs, ongeacht hoe lang je route is of hoe vaak je moet overstappen. 

Vanaf het metro station pak je de Metro Bus 72 (MB72). Bij het verlaten van de metro volg de borden: ‘conexión intermodal’. Afhankelijk vanaf waar je de bus pakt zijn de kosten tussen de $ 900 CLP en $ 1800 CLP.  De tijd is afhankelijk van het verkeer en de plaats waar je de bus pakt. Reis je in de spits, reken op een aanzienlijke langere reistijd.

Daarnaast rijden er ook collectivos naar Cajón del Maipo. Nummer 4029 vanaf Metro Las Mercedes en 4010-4014 vanaf Metro Plaza de Puente Alto. De kosten liggen tussen de $ 1400 en 3000 CLP.

Wat te doen in Cajón del Maipo

In Cajón del Maipo bezoek je vooral voor de natuur en de rust. Er zijn verschillende mogelijkheden om hier hiketrails te lopen of het bezoeken van hotsprings en natural pools! Daarnaast zijn er ook genoeg mogelijkheden om vanaf Santiago of het plaatsje San Jose de Maipo tours te boeken, zoals raften. Je kunt ook gewoon door het park rijden en stoppen bij de mooiste plekjes!

El Yeso Dam

El Yeso Dam

Onze dagtour in Cajón del Maipo

Voor het bezoeken van Cajón del Maipo heb je zeker een hele dag nodig. Wij hadden het geluk dat we Valentine leerden kennen in San Pedro de Atacama. Ze woont in Santiago en heeft ons de mooiste plekjes van Santiago en omgeving laten zien. Zodoende kwamen wij bij Cajón del Maipo, eerder hadden we hier nog nooit van gehoord.

We gingen met de auto vanuit Santiago, lekker op zijn Amerikaans in haar Dodge. Een beetje celebrity voelden we ons wel ;). Onze route was als volgt: Lunchen in San Jose de Maipo, vervolgens onze weg vervolgen naar El Yeso Dam waar we nog verschillende stops onderweg maakte. Als laatst bezochten we de Termas el Plomo.

Cajón del Maipo: Met onze prive gids, Valentine!

Cajón del Maipo: Met onze prive gids, Valentine!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *