Het aanvragen van een visum voor Turkije

Ga je naar Turkije op reis ? Het aanvragen van een visum in Turkije is verplicht voor alle Nederlanders die naar Turkije reizen. Ook baby’s en kinderen moeten een visum aanvragen. Ook al staan ze bij hun ouders bijgeschreven in het paspoort. Lees hier alles wat je moet weten voor het aanvragen van een visum voor Turkije. 

Aanvragen van een visum voor Turkije

Het aanvragen van het visum is eenvoudig. Dit kan door online het aanvraagformulier in te vullen en de bijbehorende betaling uit te voeren. Vervolgens wordt deze per e-mail toegezonden nadat deze verwerkt is.
Het visum (ETA) is 180 dagen geldig. Hiermee mag je meerdere keren het land in en uit gaan. Er geld wel een maximum van 90 dagen verblijven. Het visum Turkije wordt meestal binnen drie dagen geleverd. Mocht je vandaag of morgen vertrekken naar Turkije, dan kan het verstandig zijn een spoedaanvraag in te dienen.

Aanvragen visum voor Turkije

Aanvragen visum voor Turkije

Voorwaarden aanvragen van een visum (ETA) voor Turkije:

  • Paspoort dient bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn
  • Als u per auto de grens overgaat: Naast het visum en paspoort, moet ook het rijbewijs en het Nederlands kentekenbewijs meegenomen worden.
  • Reisdoel: Toeristisch of zakelijk zijn

Belangrijk onder zakelijk reizen wordt verstaan het bezoeken van een klant, contacten of conferenties. Er mag niet in dienst getreden worden bij een Turkse werkgever.

Uitzonderingen voor een visum voor Turkije:

In een aantal gevallen is het niet mogelijk om een visum voor Turkije aan te vragen:

  • Vrachtwagenchauffeurs (werk) naar Turkije rijden
  • Archeologen die in Turkije veldonderzoek willen gaan doen
  • Personen die in dienst willen treden bij een Turkse werkgever
  • Personen die willen studeren aan een Turkse onderwijsinstelling.

U kunt uw visum voor Turkije alleen online aanvragen indien u aan alle voorwaarden voldoet die hierboven worden genoemd. Voldoet u niet aan de voorwaarden? Dan moet u een afspraak maken bij het Turkse consulaat.

Kosten visum voor Turkije:

Een visum kost 24,95,- per persoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *