Cochamo valley: Prachtige trek in het merengebied van Chili

Ben je net als ons op zoek naar de mooiste hikes op de meest bijzondere plekken. Wil je ontsnappen aan de reguliere toeristische attracties en genieten van de mooiste natuur in Patagonië. Deze trek, naar de Cochamo valley is er zo eentje. Het gebied is alleen wandelend toegankelijk. Het gebied is schitterend en totaal niet toeristisch. De Cochamo valley deed ons denken aan Yosemite National Park in de Verenigde Staten. Mocht je benieuwd zijn naar onze verdere route door Chili? Check: Reisroute door Chili

Cochamo valley

Cochamo is het makkelijkst te bereiken met een auto. Zelf huurden wij een auto op het vliegveld van Puerto Montt. Het is ruim 2 uur rijden van Puerto Montt naar Cochamo.

Valle Cochamo

Valle Cochamo

Autoverhuur

Wij hebben altijd goede ervaring met RentalCars. Dit is ook vaak de beste en goedkoopste optie, omdat deze site namelijk alle aanbieders en verschillende auto’s met elkaar vergelijkt voor je. Daarnaast bieden ze vaak ook gratis annuleren tot uiterlijk 24 uur van te voren.

 Tip: Hoe langer van te voren je een auto boekt, des te goedkoper het vaak is. 

 

Op weg naar de parkeerplaats voor het hike in de Cochamo valley

Op weg naar de parkeerplaats voor het hike in Cochamo valley

Trekking in Cochamo valley

De auto kan geplaatst worden aan het begin van de hike. Voor een klein bedrag kan je hier de auto meerdere dagen parkeren. Trek minimaal 2 en het liefst 3 dagen uit voor deze hike en/of trek. Belangrijk is dat je zelf kampeerspullen meeneemt. Het gebied is verder zo afgelegen dat het alleen ter voet toegankelijk is. In Cochamo valley zijn verschillende campingplaatsen beschikbaar met faciliteiten. Deze faciliteiten zijn wel vrij basic, zo zijn er douches en toiletten aanwezig maar dat is het dan ook. Ook moet je vooraf zorgen voor al je eten! Onderweg is er geen shop meer om eten of drinken te kopen. Heb je geen kampeerspullen, maar wil je toch deze hike lopen. Dan kun je net als ons kampeerspullen huren bij Rent a Tent ChileDe kwaliteit was uitstekend van de kampeerspullen.

Dag 1: Van Cochamo naar camping La Junta ( Cochamo valley )

In totaal was deze hike 12 kilometer. We hebben er ongeveer 4 tot 5 uur over gedaan. Helaas hadden wij heel slecht weer deze dag, waardoor we helemaal doorweekt aankwamen. Hierdoor hebben we onze tent ook opgezet in de refugio van camping La Junta. We liepen deze hike in november, achteraf was het beter geweest om deze hike iets later in het seizoen te lopen, gezien de kans op beter weer. Maar we waren nu eenmaal hier deze periode. Het enige voordeel was nu dat het zo rustig was op de camping, dat we onze tent droog binnen konden opzetten. Voor de beste reistijd in Chili kijk hier.

Het opzetten van onze tent bij Camping La Junta

Het opzetten van onze tent bij Camping La Junta

Dag 2: La Junta terug naar Cochamo 

Vanwege het hele slechte weer hadden we besloten om terug te gaan naar Cochamo. Ik raad je normaal gesproken zeker aan om nog een extra nacht op camping La Junta te verblijven. Vanuit hier zijn nog vele schitterende dagtochten mogelijk. Helaas gooide het weer hier voor ons roet in. Hieronder uitzicht op de Cochamo vallei toen het even open brak.

Cochamo Valley

Cochamo Valley

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *