Hiken in El Chalten: Mount Fitz Roy

Als je de mooiste natuur van Argentinië en Patagonië wilt zien moet je naar El Chalten! El Chalten is de beste plek om te hiken en trekkingen te maken. Het wordt niet voor niets de trekking hoofdstad van Argentinië genoemd. Hou je van wandelen, dan is dit echt een bucketlist-item! Er zijn heel veel hike mogelijkheden in en rondom El Chalten. Maar de mooiste hikes zijn toch wel de Mount Fitz Roy en de Laguna Torre. Hieronder vertellen we alles over de Mount Fitz Roy hike!

Startpunt van de Mount Fitz Roy

Op onderstaand kaartje kun je heel goed zien waar de Mount Fitz Roy hike begint. Het startpunt is dus prima lopend te bereiken. Afhankelijk van waar je overnacht in El Chalten zal het maximaal 2 km lopen zijn tot het startpunt. Daarnaast zijn er ook parkeermogelijkheden bij de start van de hike. Het startpunt van de Mount Fitz Roy is niet te missen. Volg de hoofdweg van El Chalten door de gehele stad omhoog en je komt er. Onderweg zul je ook leuke restaurants en bars zien. Heerlijk om hier te vertoeven bij terugkomst! Het dorpje heeft echt iets weg van een ski-dorp. Rond een uur of 4/5 zitten alle terrasjes vol met hikers.

Map El Chalten: Laguna Torre Hike

Map El Chalten: Laguna Torre Hike

Algemene informatie van de Mount Fitz Roy Hike:

De Mount Fitz Roy hike is een one-way hike. Dit houdt in dat je via dezelfde route ook weer terugkomt naar het startpunt. Maar in het midden heb je wel even een splitsing, waardoor je de heen en terug weg toch wat variatie hebt. Zorg dat je beide wegen neemt. De ene leidt je naar Laguna Capri en de andere tot het Mirador Fitz Roy punt. Beide zijn schitterend. In totaal is de Mount Fitz Roy hike 10,2 KM one-way, dus in totaal loop je ruim 20 kilometer. Er is ook nog een mogelijkheid om naar gletsjers te gaan. In totaal duurt deze extra weg 6km extra. Deze route wordt goed aangegeven onderweg. De hike is overigens prima te doen in een dag. Er is ook een mogelijkheid om te kamperen bij camping Poincenot, deze ligt op 8km van de Mount Fitz Roy hike.

De Mount Fitz Roy hike maakt deel uit van Nationaal Park Los Glaciares. De entree is gratis!

Beste reistijd voor de Mount Fitz Roy Hike:

Tussen november en maart is het weer in Patagonië op zijn best. Hou er wel rekening mee dat het weer nog steeds onvoorspelbaar is hier. Het weer in de bergen kan op elk moment veranderen, wees hier goed op voorbereid! Zorg dat je de juiste kleding en schoenen meeneemt voor elke weersverandering.

Sendero Fitz Roy

Sendero Fitz Roy

Route Mount Fitz Roy Hike

Het begin van de route begint met ongeveer 2-3 kilometer omhoog lopen. Daarna is de route tot de laatste kilometer vooral vlak. De laatste kilometer begint het klimwerk pas echt. Je overbrugt hier namelijk 500meter in hoogtemeters in korte tijd. Het pad is daarom op sommige stukken ook erg stijl.

Uitzicht Mirador Mount Fitz Roy!

Uitzicht Mirador Mount Fitz Roy!

Eindpunt Mount Fitz Roy

Bij het einde van de hike heb je fantastisch uitzicht op de Mount Fitz Roy, maar ook over de Laguna de Los Tres. De Mount Fitz Roy hike wordt soms ook wel de Laguna de Los Tres hike genoemd. Het is een dezelfde hike. Na aankomst op de top, vergeet niet om ook nog een stukje naar het meer te lopen en de andere kleine berg op te lopen. Vanuit daaruit zie je weer een ander meer liggen. Deze zie je niet liggen vanaf ‘de top’. Toen wij er waren, in November lag het ene meer nog vol ijs en sneeuw en de andere was vol blauw. Het laatste meer ligt 300 meter lager, hierdoor was deze wel al ontdooid. Ga je later in het seizoen dan zijn beide meren ‘blauw’ .

Laguna de Los Tres/ Mount Fitz Roy

Laguna de Los Tres/ Mount Fitz Roy

Laguna de Los Tres/ Mount Fitz Roy

Loop net een stukje verder voor dit meer: Laguna de Los Tres/ Mount Fitz Roy

Overnachten in El Chalten

Wij verbleven in Hostel Los Viajeros. Aangezien tweepersoonskamers relatief erg duur zijn in El Chalten, kozen we dit keer met uitzondering voor een slaapzaal. Maar niks viel ons tegen! We verbleven hier in totaal 5 nachten. Hostel Los Viajeros ligt midden in het centrum van El Chalten. Naast het hostel zit een heerlijke bakker waar we iedere dag verse broodjes haalden. Het is hier ontzettend gezellig en dat komt vooral omdat iedereen ’s avonds kookt en er een heel gezellige sfeer hangt in het hostel. Ondanks dat gaat iedereen natuurlijk ook weer op tijd naar bed. De dag erop staat er weer een nieuwe hike dag klaar!

Ga je liever voor een tweepersoonskamer, dan is Lago Viedema B&B een goede en betaalbare optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *