Laguna Torre hike & Cerro Torre in El Chalten

Als je de mooiste natuur van Argentinië en Patagonië wilt zien moet je naar El Chalten! El Chalten is de beste plek om te hiken en trekkingen te maken. Het wordt niet voor niets de trekking hoofdstad van Argentinië genoemd. Hou je van wandelen, dan is dit echt een bucketlist-item! Er zijn heel veel hike mogelijkheden in en rondom El Chalten. Maar de mooiste hikes zijn toch wel de Mount Fitz Roy en de Laguna Torre. Hieronder vertellen we alles over de Laguna Torre hike!

Laguna Torre Hike

Startpunt van de Laguna Torre

Op onderstaand kaartje kun je prima zien waar de Laguna Torre hike begint. Het startpunt is prima lopend te bereiken vanuit El Chalten. Maximaal 1,5 km lopen, afhankelijk van waar je je in het centrum van El Chalten bevindt. Ben je met de auto, parkeer je auto dan ergens in El Chalten. Er zijn geen parkeerplaatsen direct bij het startpunt van de hike.

Map El Chalten: Laguna Torre Hike

Map El Chalten: Laguna Torre Hike

Algemene informatie over de Laguna Torre hike:

De Laguna Torre is een relatief makkelijke hike. Ook deze hike is weer een one-way hike, dus dit betekent dat je uiteindelijk dezelfde weg ook weer terugloopt. In totaal is het 9km om Laguna Torre te bereiken en daarna dus weer 9 km terug, 18km in totaal. Het eerste stuk van de hike is even klimmen en hoogtemeters maken, maar daarna is het vooral vlak.

De Laguna Torre is vernoemd naar het meer voor de Cerro Torre, een machtige berg van 3.133 meter. Het maakt deel uit van Nationaal Park Los Glaciares. Er zijn geen entree kosten voor het lopen van deze hike.

Laguna Torre hike

Laguna Torre hike

Beste reistijd voor de Laguna Torre Hike:

Tussen november en maart is het weer in Patagonië op zijn best. Hou er wel rekening mee dat het weer nog steeds onvoorspelbaar is hier. Het weer kan hier op elk moment veranderen. Zorg voor de juiste kleding hiervoor. Vooral rondom Laguna Torre is het heel erg winderig en een stuk frisser als de rest van de hike.

Het uitzicht op Laguna Torre

Tijdens de hike heb je bij goed weer telkens al een geweldig uitzicht op de Cerro Torre en de omliggende bergen. Maar pas aan het einde van de hike, zie je pas de Laguna Torre. Toen wij er waren in November, lagen er zelfs nog ijsblokken in het meer! Zo indrukwekkend en machtig mooi.

Laguna Torre

Laguna Torre

Overnachten in El Chalten

Wij verbleven in Hostel Los Viajeros. Aangezien tweepersoonskamers relatief erg duur zijn in El Chalten, kozen we dit keer met uitzondering voor een slaapzaal. Maar niks viel ons tegen! We verbleven hier in totaal 5 nachten. Hostel Los Viajeros ligt midden in het centrum van El Chalten. Naast het hostel zit een heerlijke bakker waar we iedere dag verse broodjes haalden. Erg gezellig is dat de meeste allemaal ’s avonds gaan koken en er een heel gezellige sfeer hangt in het hostel. Ondanks dat gaat iedereen natuurlijk ook weer op tijd naar bed. De dag erop staat er weer een nieuwe hike dag klaar!

Ga je liever voor een tweepersoonskamer, dan is Lago Viedema B&B een goede en betaalbare optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *