Tips Buenos Aires: Een walhalla voor de carnivoor

De kans is groot dat je naar Buenos Aires gaat als je Argentinië bezoekt. Buenos Aires is een moderne grote stad waar veel te beleven valt. Wij hadden de pech toen we in Buenos Aires waren dat de G20 plaatsvond. Hierdoor waren er vele protesten en delen van de stad afgesloten. Des al niet te min hebben we een goed beeld van de stad kunnen vormen en hebben we de leukste tips op een rijtje gezet. Hieronder onze tips voor Buenos Aires. 

Tips Buenos Aires:

1. Fietstour door Buenos Aires

Wij vinden een fietstour altijd een leuke manier om een grote stad te ontdekken. In korte tijd zie en leer je veel over Buenos Aires. Onze fietstour deden we met Rental Bike Argentina en kozen voor de zuid-tour. De fietstour begint in San Telmo, één van de oudste wijken van Buenos Aires en staat bekend om zijn oude tradities. Deze bracht ons langs o.a. La Boca, La Bombanera ( het voetbalstadion van Boca Juniors ), El Caminito, Puerto Madero, Reserva Ecologica, Plaza de mayo en Casa Rosada. Het staat niet vermeld op de website, maar er is ook een mogelijkheid om de fietstour in het Nederlands te doen, ideaal dus! Een van de medewerkers komt uit België en spreekt nog vloeiend Nederlands.

Fietstour: 32,-
Tips Buenos Aires: Fietstour door Buenos Aires

Tips Buenos Aires: Fietstour door Buenos Aires

2. The Argentine Experience

Ideaal voor als je mensen wilt ontmoeten en een avond lekker wilt eten met daarbij iets te leren over de Argentijnse cultuur. The Argentine Experience is een uniek diner-concept waarbij je de basis leert van de Argentijnse tradities. Je leert hier hoe je empanada’s kunt maken, steaks op jouw manier te bestellen in het Spaans en je eigen ‘mate’ drankje te maken. Daarnaast wordt je tijdens de avond goed verzorgd met lekkere Argentijnse wijnen. We hebben een hele leuke avond gehad en veel geleerd over de Argentijnse cultuur, ondanks dat we erg genoten hebben, vonden we de prijs achteraf wel behoorlijk fors. Eigenlijk zelfs veel te duur. Voor deze prijs zou je er ook voor kunnen kiezen om vier avonden heerlijke steaks te eten in de beste restaurants van Buenos Aires. Toch willen we hem wel benoemen in onze tips Buenos Aires. Wie weet passen ze de prijs ooit nog aan en des al niet te min was het wel een leuke ervaring.

Diner Experience: 95,-
Tips Buenos Aires: The Argentina Experience

Tips Buenos Aires: The Argentina Experience

 3. La Bombonera

Argentinië, het land waar je als voetballiefhebber geweest moet zijn. Zoals het voetbal hier wordt beleefd, is uniek. La Bombonera is het voetbaldstadion van Buenos Aires in de wijk La Boca. Hier speelt Boca Juniors, dit is de club waar Maradonna vroeger speelde en het is een van de beste voetbalclubs van Zuid-Amerika.  Helaas was er geen wedstrijd toen wij er waren, anders hadden we zeker geprobeerd een kaartje te bemachtigen.

Tips Buenos Aires: La Bombanera

Tips Buenos Aires: La Bombanera

4. Cementerio de la Recoleta

Recoleta is de duurste wijk van Buenos Aires. Hier vind je veel ambassades en merkwinkels. Maar wat je hier niet mag missen is de Cementerio de la Recoleta. Dit is de bekendste begraafplaats van Argentinië, hier ligt o.a. Evita (Eva Peron) begraven. De graven zijn grandioos en indrukwekkend om eens gezien te hebben. In Nederland kennen we dit niet. Het bouwen van immense paleizen voor overledenen als laatste rustplaats.

Entree: Gratis
Tips Buenos Aires: Cementerio de la Recoleta

Tips Buenos Aires: Cementerio de la Recoleta

5. Argentijnse steak eten

Buenos Aires is een walhalla voor de carnivoor! Voor de vleesliefhebbers moet je hier echt vele verschillende steaks proberen. Tot nu toe hebben wij nergens ter wereld betere steaks op als hier!  De steak restaurants worden vaak Parilla genoemd. Parilla betekent grill. Zelf hebben wij steaks gegeten bij La Cabrera, zeker een aanrader en goed betaalbaar. Let op de porties zijn hier enorm! Soms kun je beter een vleesgerecht delen met zijn tweeën.

Tips Buenos Aires: Steaks eten

Tips Buenos Aires: Steaks eten

7. Bezoek La Boca

La Boca, een wijk gebouwd ooit door immigranten uit Genoa. Nu een levendige plek voor lokale kunstenaars, voetbalfans en het dansen van de tango. Een wijk vol leven en kleur. La Boca is ook de thuisbasis van Boca Juniors, hierdoor vind je hier veel in het geel en blauw. De bekendste straat is El Caminito. Deze wijk moet je gezien hebben, wanneer je in Buenos Aires bent!

Tips Buenos Aires: bezoek La Boca

Tips Buenos Aires: bezoek La Boca

8. Leer de Tango

Buenos Aires is de geboortestad van de Tango. De tango kun je het beste leren in milongas, dit zijn dansclubs of evenementen waar de lokale bevolking naar toe gaat om de tango te dansen Misschien hou je niet van dansen en wil je het niet leren, maar het is zeker de moeite waard om een keer te kijken bij een voorstelling. De Tango voor de Argentijnen is net als fietsen voor ons als Nederlanders.

Tips Buenos Aires: Tango dansen

Tips Buenos Aires: Tango dansen

9. Ga naar Plaza de Mayo

Plaza de Mayo is het politieke hart van de stad. Je vind hier veel bekende gebouwen, zoals Casa Rosada. Dit is de officiële werkplek van de president van Argentinië. Omdat dit het politieke hart is van Buenos Aires vind je hier ook vaak protesten. Helaas was dit ook het geval toen wij er waren met de G20.

Tips Buenos Aires: Plaza de Mayo en Casa Rosada

Tips Buenos Aires: Plaza de Mayo en Casa Rosada

10. Verblijf in de wijk Palermo

Buenos Aires is immens groot en kan dus lastig zijn om uit te zoeken waar je het beste kunt overnachten. Een aanrader voor een relatief veilige en leuke buurt is Palermo. Dit is het hippe gedeelte van de stad. Je vind hier vele sfeervolle restaurants, bar en pubs. Dus vind je het leuk om ’s avonds lekker op pad te gaan voor lekker eten of voor het uitgaan. Verblijf dan in Palermo, het is hier zowel overdag als ’s nachts veilig.
Een aanrader is Caravan BA Hostel Boutique  of Petite Maison in Palermo.

Gespotte vliegdeals:
Buenos Aires vanaf 485,-

Tips Buenos Aires: Verblijf in de wijk Palermo

Tips Buenos Aires: Verblijf in de wijk Palermo

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *