Tips Cafayate: De mooiste wijngaarden van Argentinië

In Cafayate vind je de meest mooie wijngaarden van Argentinië. Cafayate is het tweede centrum van Argentinië voor de productie van kwaliteitswijnen. Cafayate is een nog niet zo bekende bestemming, maar we verwachten dat dit niet lang meer zal duren. De kleine stad heeft namelijk een heerlijk rustige sfeer. Daarnaast ligt Cafayate in een schitterend mooi gebied, met al het groen van de wijnstokken met rondom de hoge bergen. We bezochten Cafayate tijdens onze roadtrip door het Noord-westen van Argentinië. Hieronder onze tips Cafayate:

Tips Cafayate:

Tips Cafayate: Bodega Finca Las Nubes

Bij Bodega Finca Las Nubes kun je heerlijk een middag vertoeven in deze wijngaard. We hebben geen wijntour gedaan bij deze Bodega, maar hebben hier een heerlijk wijntje geproefd met een kaas-vleesplankje op het terras. Een echte aanrader!

Cafayate: Heerlijk wijntje met kaas-vlees plankje

Cafayate: Heerlijk wijntje met kaas-vlees plankje

Tips Cafayate: Piatelli Winery

Bij Piatelli Winery deden we een wijnproeverij met een wijntour ( rondleiding met uitleg over het maken van de wijnen ). De wijntour vonden we zelf wat commercieel, maar deze wijngaard ligt op een fantastische locatie en het complex is geweldig. Kosten: 400 ARS

Cafayate: Piatelli Winery

Cafayate: Piatelli Winery

Cafayate: Piatelli Wineyard

Cafayate: Piatelli Wineyard

Hike rondom Cafayate: El Paso / Quebrada de las Conchas Route

Beetje Off-the beaten trek is deze hike, want de hike staat niet op maps.me en wordt ook niet aangegeven. Maar het is echt een aanrader en een avontuur. Tijdens deze hike ontmoette we slechts 2 andere mensen, toevallig zat er ook een Nederlander bij! Ze was met een gids. Het tweede deel van de trek zijn we gezellig bij ze aangesloten. We hebben de contact gegevens van hem, dus mocht je de trek met hem willen doen. Maar je kunt ook zelf op avontuur gaan net als ons. De route loopt aardig logisch en je kunt aardig de voetstappen volgen waar mensen gelopen hebben. Maar wil je meer zekerheid dan is een gids aan te raden, alleen kost het iets meer ;). De coordinaten voor het beginpunt van de hike zijn: 25°59′34.83″S 65°46′55.06″W, hier vind je aan beide kanten een parkeerplaats. De hike begint aan de rechterkant van de weg, als je van Cafayate af komt. Wandel vanaf de snelweg door intrigerende rotsformaties naar een prachtig uitzicht, dan terug via de snelweg naar het beginpunt. Onderweg bij La Yesera, passeer je een empanada zaakje. De hike duurt ongeveer 3-4 uur.

Cafayate: Hike El Paso / Quebrada de las Conchas Route

Hike rondom Cafayate

Hike rondom Cafayate

Hike rondom Cafayate

Uitzichtpunt van de hike El Paso / Quebrada de las Conchas

Tips Cafayate: Heerlijk eten bij Pancha Resto Bar

Een aanrader is om te gaan eten bij Pancha Resto Bar, vooral de Queso de Cabra een traditioneel Argentijns gerecht is echt een aanrader. Ook het vlees is hier verrukkelijk. We hebben genoten.

Cafayate: Queso de Cabra

Cafayate: Queso de Cabra

Tips Cafayate: Overnachten in Cafayate

Zelf hebben wij overnacht in La Ramada in Cafayate. Hier hebben ze heerlijke grote mega bedden om in te slapen, een van de beste bedden waar we geslapen in hebben. Ook de prijs per nacht is goed voor als je op een budget reist.

Wil je eens flink uitpakken dan zou ik je echt het wijnhotel willen aanraden. Helaas hadden wij er geen budget voor, maar van afstand ziet het er geweldig uit en van andere hebben we veel enthousiaste verhalen gehoord. Tip: boek het hotel ruim van te voren, het hotel zit heel vaak vol.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *