Tips voor goedkoop vliegen naar Patagonië

Patagonië is een van de mooiste gebieden ter wereld. Het strekt zich uit over het zuiden van Argentinië en Chili. Voor natuurliefhebbers is Patagonië een walhalla. Patagonië is vooral een wandelbestemming met prachtige hikeroutes. Over het algemeen is Patagonië vrij prijzig. Maar er zijn ontzettend veel mogelijkheden om Patagonië toch goedkoop en op een budget te doen! Lees hier onze eerste tips, om goedkoop te vliegen naar Patagonië. Mocht je benieuwd geworden zijn naar onze verdere route door Chili? Check: Reisroute door Chili

Tips voor goedkoop vliegen naar Patagonië

Kom je direct uit Nederland dan zul je hoogstwaarschijnlijk eerst een vlucht boeken naar de hoofdstad van Chili of Argentinië. Dit zal dus Buenos Aires of Santiago zijn.

Gespotte vliegdeals:
Buenos Aires vanaf 527,-
Santiago vanaf 544,-

Tip: Ondanks dat op dit moment de Chileense kant van Patagonië een stuk duurder is, zijn de binnenlandse vluchten over het algemeen een stuk goedkoper in Chili. 

Afhankelijk van jou route door Patagonië, moet je een keuze maken op welke stad je als eerst vliegt. Zorg er wel altijd voor dat jou beginpunt in Patagonië ( bijv. Torres del Paine in Chili of El Calafate in Argentinië ) aan de kant ligt waar je als eerst land of verblijft. Het is namelijk verschrikkelijk duur om van Argentinië naar Chili de grens over te vliegen.

Tip: Hoe eerder je een binnenlandse vlucht vaak boekt, hoe goedkoper je kunt vliegen

Goedkope vluchtcombinaties in Argentinië

De hoogtepunten aan de Argentijnse kant van Patagonië zijn:

Mount Fitz Roy

Mount Fitz Roy

Vluchtcombinaties in Argentinië

Afhankelijk van welke bezienswaardigheden je allemaal wilt bezoeken, kun je beslissen welke vluchten je wilt boeken. Maar we geven hieronder de goedkope vluchtcombinaties om te vliegen naar Patagonië. De meeste mensen vliegen naar Ushuaia of El Calafate, om vanuit hier hun rondreis verder per bus en/of auto voort te zetten.

Kijk ook eens naar het vliegen van of naar Rio Gallegos. Deze plaats ligt op 4 uur rijden van El Calafate. Voor backpackers zeer interessant, vanaf deze plek is het vaak vele malen goedkoper vliegen naar of van Buenos Aires. Ga je naar Rio Gallegos, vergeet niet een bezoekje te brengen aan Buddha’s. Hier kun je werkelijk heerlijk lunchen of dineren!

Eten bij Buddha's in Rio Gallegos

Eten bij Buddha’s in Rio Gallegos

Prijs: De bus van Rio Gallegos naar El Calafate kost je ongeveer 20,-

Goedkope vluchtcombinaties in Chili

De hoogtepunten aan de Chileense kant van Patagonië zijn:

Vluchtcombinaties in Chili

Goedkoop vliegen kan vaak vanaf de hoofdstad Santiago naar Punta Arenas voor het zuiden van Patagonië. Wil je ook het Lake district meepakken, vlieg dan naar Puerto Montt. Ook zijn er vaak goedkope vluchten van Puerto Montt naar Punta Arenas. Momondo is een fijne vergelijkingssite om goedkope vluchten te vinden.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *