6x onze favoriete plekken om te eten in Thamel, Kathmandu

De Nepalese keuken staat niet bekend om zijn variatie aan maaltijden. Des al niet te min is het Nepalese eten erg lekker. Dal Baht is het lokale gerecht van Nepal, overal kun je Dal Baht krijgen. Sommige Nepalese eten het wel drie keer per dag! Op onze lijst vind je nu vooral veel westerse restaurant in Thamel. Dit heeft niet te maken met dat we het Nepalese eten niet lekker vonden, maar dat we tijdens onze 12-daagse EBC trek al veel Nepalees op hadden. Hierdoor konden wij het internationale eten hier wel waarderen. Dit waren onze favoriete restaurants in Thamel, Kathmandu. Benieuwd naar onze route door Nepal. 

Thamel staat bekend als de backpackers wijk van Kathmandu. Dit is de perfecte uitvalsbasis om ook de laatste spullen voor jou trekking in te slaan. Het barst hier van de outdoor winkels, ho(s)tels en lekkere restaurants. Ook als je het Nepalese eten even zat bent. Heb je hier onwijs veel mogelijkheden voor ander lekker internationaal eten.

6x Eten in Kathmandu:

1.Pumpernickel Backery

Een westerse bakkerij. Hier vind je heerlijke taartjes, brood, croissants en allerlei ander lekkernij.  Achterin de bakkerij is een binnentuin waar je lekker kunt genieten van je eten. Ideale plek voor een ontbijt of lunch.

2. Yin Yang restaurant

Yin Yang is een heerlijk Thais restaurant. Hier is ook ‘beef’ te verkrijgen. De koe is voor vele in Nepal een heilig dier. Hierdoor is het in de meeste restaurants ook niet mogelijk om ‘beef’ te krijgen. Wij genoten hier van een heerlijke thaise beef terriyaki en kip cashew. De prijzen zijn wel aan de duurdere kant voor Nepalese begrippen.

Kip Cashew bij Yin Yang

Kip Cashew bij Yin Yang

3. Roadhouse Cafe

Dit is een populair restaurant en zit regelmatig ook helemaal vol. Bij Roadhouse Cafe Kathmandu kun je heerlijke pizza’s en pasta’s krijgen. De pizza’s worden in een houtoven bereid. Zelf zijn wij hier tweemaal terug gegaan voor een heerlijke pizza. Vooral de BBQ chicken pizza is een dikke aanrader!

Verse pizza uit de pizza-oven bij Roadhouse Kathmandu

Verse pizza uit de pizza-oven bij Roadhouse Kathmandu

4. Thamel Momo Hut

Momo’s zijn de ultieme snacks uit Nepal. Het zijn kleine deeghapjes die gevuld zijn met groente, kaas, vlees of zelfs chocolade. Ze worden gestoomd of gebakken en geserveerd met een pittige saus. Bij Thamel Momo Hut hebben ze heel veel verschillende variaties van Momo’s. Probeer zeker de kaas-knoflook momo hier!

Lekkere Momo's bij Momo Hut

Lekkere Momo’s bij Momo Hut

5. Fusion Himalaya Restaurant

Dit is een lokaal restaurant in Thamel. Het heeft heerlijk Nepalees / Indiaas eten voor een erg aantrekkelijke prijs. Een ideaal restaurant voor als je op je budget wilt letten!

6. French Creperie Kathmandu

Hier vind je heerlijke crepes en croque monsieurs. Wil je daarnaast genieten van een kaasplankje? Je vind hier Camembert en blauwe kaas..Mmm.. Dit is uniek voor Nepal! In de rest van Nepal vind je niet veel verschillende soorten kaas, als alleen gewone kaas en Yak cheese.

Lekker kaasplankje bij French Crepery

Lekker kaasplankje bij French Creperie

Verblijf in Thamel in Kathmandu

Zelf verbleven wij in Royal Suite Hotel, voor ons was dit ons meest luxe uitvalsbasis van onze vakantie. Na onze trekking hadden we ook echt behoefte aan fijne zachte bedden en een lekker warme douche. Het hotel ligt midden in het hartje van Thamel, ideaal!
Wil je nog meer luxe na je trekking, eventueel een met zwembad dan kun je Hotel Aloft Kathmandu overwegen. Daarnaast vind je in ons artikel over Kathmandu , de leukste tips van Kathmandu!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *