Sauraha, uitvalsbasis voor een bezoek aan Chitwan

Sauraha is een klein gezellig plaatsje gelegen naast Chitwan National Park. Het is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan Chitwan. Chitwan National Park staat vooral bekend om de vele neushoorns die leven in dit park, namelijk ruim 600 neushoorns. Chitwan werd opgericht in 1973 en was daarmee het eerste nationaal park van Nepal.

Het dorpje is helemaal ingericht op toerisme. Daarnaast zijn er twee neushoorns die soms naar het centrum komen. Wij zaten te eten in het centrum van Sauhara en vervolgens kijken we naar buiten en tot onze verbazing liep daar ineens een neushoorn over straat! Volgens de locals valt deze neushoorn nooit iemand aan en leeft hij al jaren in het dorp. Heel erg bijzonder! Telkens rond etenstijd ruikt hij schijnbaar het eten waardoor hij vaak rond deze tijd te vinden is.

Een verdwaalde neushoorn lopend door het centrum van Sauhara

Een verdwaalde neushoorn lopend door het centrum van Sauhara

Lekker eten in Sauraha

Een aanrader om lekker te eten is bij Friends Cafe. Dit is wel een westers ingericht cafe, maar heeft heerlijk gevarieerd eten. Normaal gesproken komen wij niet vaak terug bij een restaurant, omdat we het zonde vinden dat we andere restaurants niet kunnen ontdekken. Maar dit restaurant beviel zo goed dat we zelfs driemaal terug gegaan zijn. Probeer hier zeker de cheeseballs.

Daarnaast kun je ook een klein typisch Nederlands restaurantje terug vinden in Sauraha. Heb je zin in Hollandse pannenkoeken dan mag een bezoek aan Pancake House niet ontbreken. Het restaurant wordt gerund door een Nederlandse vrouw. Pancake House is alleen voor ontbijt en lunch geopend.

Cheeseballs bij Friends cafe

Cheeseballs bij Friends cafe

Overnachten in Sauraha

In Sauraha zijn vele accommodaties te vinden. Zelf verbleven wij in Hotel National Park. Dit hotel kunnen wij aan iedereen aanbevelen, de eigenaars helpen je met alles. Ook kun je hier allerlei tours boeken voor Chitwan. Het hotel is daarnaast erg budget vriendelijk, namelijk 7-10 euro per nacht met een heerlijk ontbijt. Daarnaast kun je elke dag gratis mee voor een sunset walking tour in Chitwan georganiseerd door het hotel.

Olifanten door Sauhara, helaas in het bezit van mensen zijn deze olifanten

Olifanten door Sauhara, helaas in het bezit van mensen zijn deze olifanten

Wil jij ook dezelfde rondreis maken door Nepal als ons? Bekijk hier onze route door Nepal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *