Overnachten bij locals op een organische boerderij

Tijdens iedere reis zou je volgens ons ten minste een aantal dagen down-under moeten gaan tussen de locals. Local Hero Travel heeft ons geholpen bij het organiseren van een aantal dagen buiten de gebaande paden tussen de locals. In samenspraak zijn wij tot een route door het oosten van Nepal gekomen. Het oosten van Nepal is nog puur en totaal niet toeristisch. We zijn hier echt van de begaande paden afgegaan! Hier hebben wij overnacht in twee verschillende community homestays! Als eerst zullen wij vertellen over onze eerste overnachting op een organische boerderij in Patlekhet en hoe bijzonder en leuk dit wel niet is om mee te maken! 

Patlekhet Community Homestay

Patlekhet is nog een traditioneel, hindoeistisch, dorp. Het dorp ligt “slechts” 40 kilometer van Kathmandu, maar perfect om even uit de drukte en chaos van Kathmandu te ontsnappen. Je kunt hier genieten van zelfgekweekt biologisch fruit, melk, groenten en lokale gerechten. Alles wordt hier biologisch bereid! Ook kun je hier zien hoe de dorpelingen hun dagelijkse landbouwactiviteiten uitvoeren. Wat een wereld van verschil als je het met ons moderne agrarische industrie vergelijkt.

Onze ervaring in Patlekhet

Na een rit van 2 uur van Kathmandu kwamen we aan in Patlekhet. We werden hier hartstikke vriendelijk ontvangen door de community. Patlekhet Community Homestay heeft 16 huizen waar gasten kunnen verblijven. Het motto van het dorp ‘ Ver van uw huis, maar dicht bij uw hart ‘. Na een traditioneel warm welkom heten en een lekkere Massala thee stond ons een leuk programma vol lokale activiteiten te wachten.

Patlekhet Community Homestay

Patlekhet Community Homestay

Lokale activiteiten

Als eerst hebben wij het lokale dorp verkent, hier maakten we kennis met ons gastgezin en de omliggende bewoners van het dorp. Vele waren erg enthousiast en wilden ons allemaal hun landbouw teelt laten zien. We hebben een breed assortiment aan exotische groenten en fruit gezien en uiteraard moest er ook overal geproefd worden.. Mmm. Het fruit en de groenten hebben hier zoveel meer smaak!

Paklekhet Community Homestay

Vervolgens zijn wij verderop in het dorp gras gaan halen voor het voer van de koe en de geiten. Bijna alle gezinnen hebben hier 2 of 3 koeien voor het produceren van melk. Ook hebben we geleerd hoe we een koe kunnen melken!

Melken van een koe, hoe het er bij ons jaren terug aan toe ging

Melken van een koe, hoe het er bij ons jaren terug aan toe ging

In de middag hebben we genoten van een heerlijke lunch, uiteraard de lokale specialiteit van Nepal: Dal Baht. Brian had nog een aantal vragen over de bereiding van Dal Baht aan de gastvrouw. We werden direct ’s avonds uitgenodigd voor een kookles Dal Baht maken! Super leuk en lief!

Kookles in Patlekhet Community Homestay

Kookles in Patlekhet Community Homestay

Na de lunch zijn we aan de slag gegaan met het maken van kunstwerken uit bladeren ;). Helaas is het ons niet gelukt om dit direct onder de knie te krijgen. Al leek het er zo simpel uit te zien.

Kunstwerken maken met bladeren in Patlekhet Community Homestay

Kunstwerken maken met bladeren in Patlekhet Community Homestay

Hopelijk hebben we jullie een goed inzicht kunnen geven aan ons bezoek van Paklekhet Community Homestay! Mocht je lokale ontmoetingen een van de leukste dingen vinden op reis, dan is het bezoeken van deze community homestay zeker een aanrader! Daarnaast ligt het op korte reisafstand van Kathmandu en is deze homestay makkelijk bereikbaar. Een leuke manier om echt inzicht te krijgen in het lokale leven van de Nepalees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *