Rondreis door het oosten van Nepal in Sri Antu

Het oosten van Nepal is nog puur en totaal niet toeristisch. Vooraf van onze rondreis door het oosten van Nepal konden wij ook nog niet veel informatie vinden over dit gebied. Local Hero Travel heeft ons geholpen bij het organiseren van een aantal dagen buiten de gebaande paden tussen de locals. In samenspraak zijn wij tot een leuke route door het oosten van Nepal gekomen. Ook zullen wij ingaan op ons verblijf tussen de theeplantages in Sri Antu. 

Shree Antu Homestay in het oosten van Nepal

Sri Antu is een klein dorp in Ilam, omgeven door vele theeplantages en prachtige tuinen. En met uitzicht op de derde hoogste berg ter wereld, Kanchenjunga (8586 meter).

De schitterende omgeving met theeplantages in Shri Antu

De schitterende omgeving met theeplantages in Sri Antu

In Sri Antu verbleven wij bij een samengesteld gezin in een zelfgebouwd huis. In Nepal is het heel normaal om met families samen te wonen, ze zorgen graag voor elkaar! Een aantal jaar geleden hebben ze hun huis omgebouwd tot een homestay voor reizigers. Ze kunnen hier vier gasten ontvangen, tot op heden zijn het vooral lokale reizigers uit Nepal of India. Wel neemt het aantal buitenlandse reizigers toe in deze regio, maar nog blijft het bij enkele toeristen per jaar. Een bijzondere ervaring dus, want in Sri Antu voel je je net een ‘Celebrity ‘, iedereen wilt graag met je op de foto of een praatje maken. Het is zeldzaam dat ze hier toeristen zien. Zonde, want het is werkelijk een schitterende omgeving.

Shree Antu Homestay

Shree Antu Homestay

Daarnaast is het fijn dat de eigenaar goed engels spreekt en hij je veel kan leren van de omgeving. Hij is daarnaast ook leraar op een basisschool en probeert de kinderen zo goed als hij kan Engels te laten spreken. Want spreek je goed Engels in Nepal dan gaat er een wereld vol mogelijkheden open.

Lokale activiteiten rondom Sri Antu

Allereerst namen ze ons mee naar een bijzondere plek waar we de mooiste zonsopkomst hebben gezien van Nepal. Onder de locals is dit een populaire plek, waar iedere dag vele samenkomen voor het bekijken van de zonsopkomst.

Uitzicht op de schitterende bergketens

Uitzicht op de schitterende bergketens

Ben je nu een theeliefhebber of niet, je zult hier meer leren over thee. Overal kom je schitterende theeplantages tegen waarin thee groeit en de kans krijgt om wat te plukken. Daarnaast  zijn we hier naar een theefabriek geweest om de productie van thee te zien. Uiteraard hebben we ook veel verschillende soorten thee geproefd, lekker! De thee heeft hier zoveel meer smaak nog als in Nederland.

Daarnaast zijn we ook nog met een 4×4 jeep naar de grens van India gereden. Het is alleen mogelijk om dit met een 4×4 jeep te doen in verband met de hobbelige wegen. Sri Antu ligt vlak naast de grens van India. Een erg leuke ervaring om even een stap in India te zetten. Overigens is er hier geen grenscontrole. Maar om problemen te voorkomen hebben we het gelaten bij enkele stappen op Indiase bodem. Een bijzondere en leuke ervaring!

Met de 4x4 Jeep een stapje zetten op Indiase bodem

Met de 4×4 Jeep een stapje zetten op Indiase bodem

Het zal een uitdaging zijn om zelfstandig door het oosten van Nepal te reizen. Het is mogelijk om Sri Antu te bezoeken middels vliegtuig en deels met de taxi. Maar het is ook mogelijk met het openbaar vervoer, al zal dit een erg lange rit zijn. Wij waren in ieder geval blij dat Local Hero Travel voor ons alles geregeld had, aangezien het toch een uitdaging is in dit totaal niet toeristische gedeelte van Nepal. Ben je benieuwd naar onze andere locale overnachting ervaring, lees dan ons artikel: Overnachten bij locals op een organische boerderij.

Wil jij ook een rondreis maken door Nepal als ons? Bekijk hier onze route door Nepal

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *