Tips Singapore: De ultieme stop-over

Singapore is een geweldige stad met een mix aan tal val Aziatische culturen. Zelf verbleven wij in Chinatown wat een ideale uitvalsbasis is. Zelf waren we 3 dagen in deze stad na onze rondreis van 4 weken door Indonesië wat meer dan genoeg is om alles op je gemakje te bezoeken. Ook bij een overstap van enkele uren is het al mogelijk om Singapore te bezoeken. Binnen 20 minuten sta je in hartje Singapore vanaf het vliegveld. Hierbij onze tips Singapore.

Singapore is een mix van een westerse stad gecombineerd met ontzettend veel Aziatische invloeden. De westerse invloeden komen vooral door de Engelse overheersing, maar vooral door de vele expats die werken in deze snelle zakenstad. Kijk dan ook niet raar op als je tussen de wolkenkrabbers ook tempels of hawker centres (verzameling van etenstentjes waar je voor weinig geld heerlijk kunt eten) aantreft.

Tips Singapore:

Tip 1: Maak gebruik van het geweldige metronetwerk!

Scoor bij aankomst op vliegveld Changi direct je Singapore Tourist Pass waarmee je gebruik kunt maken van de metro en zet hier 15 dollar tegoed op (genoeg voor 3 dagen Singapore). Het metronetwerk in Singapore is in een woord geweldig. Het is heerlijk gekoeld, hygiënisch en je hoeft nooit langer dan 5 minuten te wachten. Je bent in een paar minuten op de plaats van bestemming. Vanaf het vliegveld sta je binnen een minuut of 20 in hartje Singapore. Ideaal ook voor als je een stop over van enkele uren hebt.

Tip 2: Slaap in een capsule, een unieke experience!

Slaap net als ons in een capsule. Wij verbleven in het hartje van Chinatown voor nog geen 35 euro p.p per nacht in het Cube Capsule Hotel. Voor Singapore is dit ontzettend goedkoop. We sliepen in een capsule in een slaapzaal. Hierdoor heb je veel privacy maar kom je ook in contact met andere interessante mensen. De cubes zijn voorzien van alle gemakken en het is ontzettend gezellig! Verder zijn de badkamers erg netjes en het is een ontzettend strak hotel.

Tips Singapore: Slaap in een Capsule!

Tips Singapore: Slaap in een Capsule!

Tip 3: Eet in het Chinatown Complex

Ga lunchen of dineren in het Chinatown Complex! Veel toeristen eten in Smith Street in Chinatown maar sla deze straat vooral over. Het is hier ontzettend toeristisch en je betaald de hoofdprijs. Loop een klein stukje door en bestel iets in Chinatown Complex en neem plaats tussen de locals. Wij hebben hier zelfs vier keer gegeten, wat was het hier lekker (en ontzettend goedkoop ( rond de 3 euro :)).

Tips overstap Singapore: Eten in Chinatown complex

Tips Singapore: Eten in Chinatown complex

Tip 4: Bezoek Little India

Vanuit Chinatown pak je de North East Line en stap je uit in Little India.  Je waant je direct in India in de kleurrijke wijk Little India. Er zijn verschillende routes die je kunt wandelen door deze wijk, maar vergeet ook niet te genieten van een lekkere curry of een lekkere naan. Bekende bezienswaardigheden in deze wijk zijn de  Sri Veeramakaliamman tempel en het House of Tan Teng Niah. Overal ruik je Indiase specerijen of wierook en vrouwen dragen veelal een sari.

Tips Singapore: Little India

Tips overstap Singapore: Straatbeeld Little India

Tips Singapore: Straatbeeld Little India

Tip 5: Vergeet vooral de Arabische wijk Kampong Glam niet

Vanaf Little India is het een klein stukje lopen naar de de wijk Kampong Glam is het Arabische gedeelte in Singapore. Je kunt hier een waterpijp roken of een rondje lopen door de smalle straatjes. Deze wijk voelt wat kleiner aan dan Chinatown of Little India maar wij vonden het wel de meest sfeervolle wijk. Maak in deze wijk een stop voor een een lekkere koffie en bezoek de Sultan Moskee welke met zijn gouden koepel boven de wijk uit steekt. Ga na je wandeling door deze wijk wat eten in de hawking centre FOMO Singapore.

Tips overstap Singapore: Little India

Tips Singapore: Little India

Tip 6: Bezoek Gardens by the Bay rond zonsondergang

Gardens by the Bay is een park wat enigszins futuristisch aanvoelt door de hoge metalen bomen, maar is ook echt als een stadspark voor vele hardlopers en andere sporten die hier uitgevoerd worden. In dit park vind je ook twee immens grote kassen. Zelf hebben wij  de kas Cloud Forest bezocht waar ze een regenwoud na hebben weten te bootsen op verschillende hoogtemeters wat ontzettend gaaf is, er is zelfs een waterval! De andere attractie is de Flower Dome, waar de meest unieke planten van de wereld te vinden zijn.

Tips overstap Singapore: Cloud Forest bezoeken

Tips Singapore: Cloud Forest bezoeken

Iedere dag om kwart voor 8 (check de website voor de laatste info) is er een lichtshow “Garden Rhaposody” in het park Gardens by the Bay. Tijdens deze lichtshow krijgen de bomen constant andere kleuren en is er muzikale ondersteuning, ontzettend gaaf! Zorg dat je er rond 19:15 toch wel bent zodat je een goed plekje kunt scoren.

Na de lichtshow kun je via het Marine Bay hotel de licht en watershow bezoeken genaamd “Spectra”. Op zich niet moeilijk te vinden, volg gewoon de andere toeristen. De show is iedere avond om 20:00 en 21:00 uur. Je kunt de show ook vanaf het water bekijken op een boot, maar vanaf de baai is het gratis en net zo mooi 🙂

Pak na de show nog een lekker ijsje of een lekker biertje in de shopping mall onder Marina Bay Sands in “The Shoppes”.

Tips overstap Singapore: Lichtshow Gardens by The Bay

Tips Singapore: Lichtshow Gardens by The Bay

Tips 7: Voel je een kind in Universal Studios Singapore

Op het eiland Sentosa kun je jezelf weer een kind voelen in een van de vele parken. Zelf hebben wij Univeral Studio’s bezocht na tips van andere reizigers. Singapore heeft een eigen Universal Studio’s pretpark wat zeker een bezoekje waard is. Zorg dat je er op tijd bent zodat je genoeg tijd hebt om alle attracties te bezoeken.

 

Tips overstap Singapore: Universal Studios

Tips Singapore: Universal Studios

Tip 8: Geniet van de luxe op Changi Airport 

Changi Airport is al regelmatig verkozen tot de beste luchthaven van de wereld. Je zult je hier absoluut niet gaan vervelen tijdens het wachten op je volgende vlucht!  Wij zijn zelfs extra vroeg vertrokken naar de luchthaven om gebruik te maken van alle luxe op Changi Airport. Kijk gratis films in de bioscoop van Changi Airport of maak gebruik van de gratis massage stoelen. Daarnaast zijn er nog tal aan andere leuke activiteiten om je tijd door te brengen. En niet te vergeten is er razendsnelle WIFI. Dit geld overigens voor heel Singapore in vergelijking met andere Aziatische landen.

Tip 9: Zwem op 340 meter hoogte in Marina Bay Sands

Marina Bay Sands is een indrukwekkend gebouw in de vorm van een schip. In dit hotel vind je de meest luxe hotels, restaurants, casino’s en winkels. Ook vind je bovenop het schip een infinity pool met geweldig uitzicht over de stad. Het zwembad bezoeken is alleen mogelijk als hotelgast. Je zult hiervoor dus een overnachting moeten boeken in Marina Bay Sands.

Tips Singapore: Marina Bay Sands

Tips Singapore: Marina Bay Sands

Dit waren al onze tips Singapore. Singapore is een heerlijke stad met vele verschillende culturen, geniet!

One Ping

  1. Pingback: De beste hotels & bezienswaardigheden Chiang Mai • De Wereldreizigers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *