Route Indonesië : Java, Bali en Lombok in 3-4 weken

Indonesië is een geweldig land om naar te reizen als je een combinatie van de meest uitdagende activiteiten, grote verscheidenheid aan natuur met de mooiste stranden wilt ontdekken. Indonesië  bestaat uit duizenden eilanden, maar regeert onder één president. Daarnaast bestaan er in Indonesië een tal van geloofsovertuigingen, waardoor er een grote verscheidenheid is aan cultuur. Bekijk onze Route Indonesië  : Java, Bali en Lombok in 3-4 weken. 

Voorbereidingen Route Indonesië:

 • Zorg dat je de juiste inentingen hebt. DTP en Hepatitis A zijn aanbevolen.
 • Zorg voor een internationaal rijbewijs als je auto of scooter wilt rijden.
 • Zorg ervoor als je een tempel betreedt, gepaste kleding draagt.
  De knieën en schouders van vrouwen moeten bedekt zijn.

Route Indonesië:

1. Jakarta

We starten onze reis in de hoofdstad van Indonesië. Jakarta is een ontzettend grootte, drukke en vieze stad. We verbleven in het Take Mansion & Hotel . Kosten: € 25,- inclusief ontbijt. Het hotel heeft een fantastisch zwembad op het dak met prachtig uitzicht op de stad. Prima hotel om even bij te komen van een jetlag en het bevind zich op een centrale plek om de stad verder te verkennen.

Route Indonesië: Take & Mansion hotel

Take & Mansion Hotel

2. Jakarta –> Yogyakarta

’s Ochtends zijn we Jakarta nog even ingegaan om cultuur te snuiven in Oud-Batavia Stad. Vergeet hier niet een kijkje te nemen aan het Batavia Cafe. Dit cafe is nog steeds zo ingericht als de jaren vijftig. In de middag zijn we van Jakarta naar Yogyakarta gevlogen.

Route Indonesië Batavia Cafe

Batavia Cafe

Route Indonesië

De muziek en foto’s herinneren aan de VOC-periode

3. Yogyakarta

In Yogyakarta is het een stuk rustiger als in de hoofdstad Jakarta. Yogyakarta is de bekendste en leukste stad van Java. Er is genoeg te zien en te doen om je hier een paar dagen te vermaken. Daarnaast kun je hier echt geweldig eten! Alleen al voor het eten zouden wij nog eens terugwillen naar Yogyakarta. De laatste dag zijn we met de trein doorgereisd naar Malang. Hier de Tips Yogyakarta voor overnachtingen, eten en bezienswaardigheden in Yogyakarta. Verblijf hier 3-5 dagen.

Aanraders om te verblijven in Yogyakarta:
Puri Pangeran hotel
Adhisthana Hotel

Wil je keer flink uitpakken?  Rosseno Villa is een mega all-inclusive villa midden in de rijstvelden. Daarnaast heb je de hele dag beschikking tot prive chauffeurt en kun je gebruik maken van gratis massages. Is vaak uitverkocht.

Route Indonesië Borobodur

Zonsopgang bekijken Borobodur

Route Indonesië Prambanan

Prambanan

4. Malang

Na de ruim 8 uur durende trein rit kwamen we eind van de middag aan in Malang. In Malang is zelf niet veel te beleven. Achteraf blij dat we hier ook maar 1 overnachting hadden geboekt, als doorreis voor de Bromo en Ijen vulkaan. We verbleven overigens wel in een prima hotel: Morse Guest house Syriah. Ideaal als doorreishotel: enkele meters van het treinstation of en heerlijke schone kamers en bedden om even bij te komen.

5. Bromo vulkaan en Ijen vulkaan

Midden in de nacht werden we opgehaald bij ons hotel. We hadden een prive-tour geboekt bij Helios Tour voor 2D/1N, waarbij we de Bromo vulkaan en de Ijen vulkaan gingen bezoeken. Veel backpackers boeken alleen de Bromo tour. Doodzonde, want wat is de Kawah Ijen toch mooi en indrukwekkend. Bij de route Indonesië horen natuurlijk vulkanen!

6. Canggu

Nadat we in de nacht bij Kawah Ijen het blauwe vuur hadden gezien en daarna een schitterende zonsopkomst vertrokken we verder naar Ketapang. Hier namen we de oversteek met de boot naar Bali. Onze eerste bestemming was het relaxte Canggu op Bali. Waar we helemaal tot rust zijn gekomen na de twee fysiek zware dagen van de Bromo en Ijen.

Aanraders om te verblijven:
Tapa Tepi Kali
Sanata Yoga House 

7. Ubud

Met de taxi vervolgden wij onze reis naar Ubud. Ubud is het centrale hart van Bali en moet onderdeel zijn van je route Indonesië, gelegen in een prachtige omgeving. Geïnspireerd door de mooie natuur, cultuur en de vele activiteiten. Nergens zul je mooiere en luxere resorts vinden als in Ubud. Het is heerlijk om Ubud per scooter te verkennen. Er is zoveel in en rondom Ubud te doen. Ga naar de meest groene rijstvelden die je ooit gezien zult hebben, de Tegalalang rijstvelden.

Aanraders om te verblijven:
Biyukukung Suite & Spa
Byasa Ubud
Putu’s Paradise Guesthouse

Mocht je flink willen uitpakken in Ubud, dan is een geweldige The Kayon Resort optie!

Route Indonesie: The Kayon Resort

Route Indonesie: The Kayon Resort

8. Gili Eilanden

Na het lezen van de vele horrorverhalen over de Fast-Boats van Bali naar de Gili’s, waren we een beetje ongerust gemaakt. Achteraf nergens voor nodig geweest en hebben we een plezierige rit gehad. Ben je gek op witte stranden met helderblauw water, duiken of snorkelen dan mogen de Gili – eilanden niet ontbreken tijdens je rondreis door Indonesië. Het is werkelijk waar een paradijsje. Daarnaast kun je er ook ontzettend goed een avondje flink los gaan! Heel uniek is dat op de eilanden  alles per fiets, voet of met paard en wagen gaat, omdat er geen gemotoriseerde voertuigen zijn toegestaan.

Aanraders om te verblijven:
Jali – Resort: Gili Trawagan
Resota Twins bij het verblijven zitten gratis fiets en snorkelset

Route Indonesië Paard Gili Trawagan

Het vervoer op Gili-Trawagan: Paard en wagen

Route Indonesië Gili-Trawagan

Zonsondergang op Gili-Trawagan

Route Indonesië Snorkelen Gili

Snorkelen langs het strand

9. Lombok

Ons bezoek aan Lombok stond in het teken van het beklimmen van de Mount Rinjani. Voor ons was dit het hoogtepunt van onze rondreis door Indonesië. We hebben de top van de Mount Rinjani op Lombok weten te bereiken, terwijl het huilen ons nadar stond dan het lachen. Maar hoe vet is het dan om dan toch de top te kunnen bereiken, terwijl je helemaal kapot en gesloopt bent! Onderweg zul je genieten van een onwijs prachtige natuur. Daarnaast slaap je op de meest epische plekken in je tentje. We kunnen maar niet uitgepraat raken over de Mount Rinjani. Bekijk onze uitgebreide artikel over het beklimmen van de Mount Rinjani!

Route Indonesië Zonsondergang Mount Rinjani

Lekker zonsondergang bekijken vanuit je tentje

Route Indonesië Top Mount Rinjani

De top bereikt!! Mount Rinjani

Mount Rinjani

Prachtige natuur onderweg op de Mount Rinjani

10. Mount Rinjani

Na ons schitterend avontuur op de Mount Rinjani, was het tijd om weer even op te laden. Waar kan dit nu beter als op de Gili-Eilanden. We verbleven in Good – Karma (vanaf €25,-). Hier werden we fantastisch verzorgd door August en Jay, zoals ze zelf zeiden: ‘come as a guest, leave as a friend’ . Je verblijft in een leuke, ruime bungalow met een schattig zwembad. Tevens is het verblijf heel centraal gelegen op het eiland. Dit is een erg prettige bijkomstigheid. Tijdens het eerste verblijf verbleven we aan de rand van het eiland wat niet ideaal was. Mochten jullie ook gaan overnachten in Good – Karma , doe ze de groetjes van ons!

Route Indonesië Good-Karma

Heerlijk bijkomen in Good-Karma met onze Indonesische vrienden

11. Nusa Lembongang & Nusa Ceningan

Vanaf de Gili-eilanden namen we weer de Fast-boat, dit maal naar Nusa Lembongang. Wederom was dit weer een rustige rit van ongeveer 1 uur. Bij aankomst huurden we gelijk twee scooters om het eiland te verkennen. Nusa Lembongan heeft geweldig mooie stranden, prachtige natuur en er heerst vooral een heel ontspannen sfeertje. Voor ons was het dan ook de perfecte afsluiter van onze reis. Dit kleine eilandje is lang niet zo toeristisch in vergelijking met Bali. Tot slot kun je hier de wereldberoemde mantaroggen spotten!

Aanraders om te verblijven:
Water Blow Huts
Bukit Taman Cottages
Le Pirate Beach Club Nusa Ceningan (
Helaas heel vaak uitverkocht)

 

Yellow Bridge

Yellow Bridge: Nusa Lembongan <– –> Nusa Ceningan

Route Indonesië Nusa Lembongan & Ceningan

Snorkeltour Nusa Lembongan & Ceningan

Route Indonesië Mantarog

Bucketlist: Spotten van een Mantarog

12. Sanur

Onze laatste dag en nacht brachten we door in Sanur. Onze definitieve afsluiter van de Route Indonesië. Vanaf Bali Airport vlogen we door naar Singapore. In Singapore zijn we nog 3 dagen verbleven, om vervolgens weer naar huis te moeten :(.

Aanraders om te verblijven in Sanur:
Wisna House
Agus Tri Homestay

Wil je uitpakken de laatste dagen in Sanur, Klumpu Bali Resort

Route Indonesië Mount Rinjani

Aapjes op de Mount Rinjani

 

 

 

 

2 Comments

 1. prasant bhatt Reageer

  Hello Wij zijn Brian & Sandra
  Its nice to meet you both. Your blog inspire me a lot . In this November I have planned to visit Bali and Indonesia. But some travel company suggesting hiring a tour guide for me . IS it possibel to visit Bali and Around without a travel guide ?
  Really appriciated thanks

7 Pings & Trackbacks

 1. Pingback: Bromo Vulkaan Java: Op de Bucketlist • De Wereldreizigers

 2. Pingback: Kawah Ijen: Het blauwe vuur en de zwaveldragers • De Wereldreizigers

 3. Pingback: Mount Rinjani, beklim het dak van Lombok • De Wereldreizigers

 4. Pingback: Mount Rinjani : Beklim het dak van Lombok • De Wereldreizigers

 5. Pingback: Tips Ubud: Het culturele hart van Bali • De Wereldreizigers

 6. Pingback: Scooter huren in Indonesië: Dit moet je weten! • De Wereldreizigers

 7. Pingback: Tips 3 voor dagen Singapore • De Wereldreizigers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *