eTA voor Canada online aanvragen

Een aanvraag voor een eTA voor Canada kan eenvoudig online. Een eTA is verplicht voor Nederlanders die naar Canada vliegen. Dit geldt voor vakanties, zakenreizen, familiebezoek, maken van een overstap of studie. Bezit je een Canadees paspoort of visum dan is een eTA niet nodig. Het invullen van dit aanvraagformulier neemt slechts 5 minuten in beslag. Lees hier alles wat je moet weten voor het aanvragen van een eTA voor Canada. 

Wat is een eTA Canada?

eTA staat voor ‘electronic Travel Authorisation’ (elektronische reistoestemming). Sinds november 2016 is dit verplicht voor Nederlanders die naar Canada willen reizen. Het eTa is 5 jaar geldig vanaf het moment van afgifte. Verloopt uw paspoort eerder dan is de eTa geldig tot het verlopen van het paspoort, let hierbij op. Luchtvaartmaatschappijen mogen u niet meenemen als u geen geldige eTA bezit. Dit is ook in Amerika het geval. Ook al dient Canada alleen als overstap, een eTA is verplicht. Voor het inchecken dient u dus als in bezit te zijn van een eTA.

Voorwaarden aanvragen van een eTA voor Canada

  • Er mag onbeperkt gereisd worden naar Canada
  • Maximale duur van elk bezoek is 6 maanden
  • Paspoort dient minimaal een dag geldig te zijn nadat uit Canada vertrokken wordt
  • De Canadese immigratiedienst is te allen tijde gerechtigd de geldigheid van een visum of eTA in te trekken of te verkorten, indien deze hier aanleiding toe ziet
  • Bij aankomst moet je in bezit zijn van een ticket voor doorvlucht of terugvlucht
  • Zakenreizen zijn toegestaan, maar er mag niet in dienst getreden worden bij Canadese werkgever

Kosten voor het aanvragen van een eTA voor Canada

Voor zowel een toeristen als zakelijk eTA bedragen de kosten 19,95.

Reis je met minderjarige kinderen dan dienen ook zij een eigen reisdocument te hebben. Ze mogen niet bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Ook voor hen zal een eTA moeten worden aangevraagd om Canada binnen te mogen komen.

eTA aanvragen voor Canada

eTA aanvragen voor Canada

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *