ESTA aanvragen voor Amerika

Een ESTA formulier is verplicht voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit die naar Amerika reizen. Zonder een ESTA aanvraag en een goedkeuring kun je het land niet in. Let op, dit geld ook voor overstappen in Amerika. Lees hier alle informatie die je nodig hebt voor het aanvragen van een ESTA. 

Aanvragen ESTA voor Amerika

Een ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization. Het is een elektronisch aanvraag autorisatie systeem voor je reis naar Amerika. Middels het aanvragen van een ESTA bepaalt de douane in Amerika of je het land mag binnenkomen.

Voorwaarden voor een ESTA in Amerika

Je mag per reis maximaal 90 dagen in Amerika verblijven. Een ESTA is in totaal 2 jaar geldig. Hiermee mag je onbeperkt het land in -en uit gaan. Nadat de 2 jaar verstreken zijn, moet er een nieuwe ESTA aangevraagd worden.

Daarnaast moet er ook een nieuwe ESTA aangevraagd worden als er een nieuwe paspoort is afgegeven, geslacht is gewijzigd, een wijziging plaatsgevonden heeft in naam of land. Mede ook wanneer er een veroordeling van een misdrijf heeft plaatsgevonden dat als verwerpelijk kan worden beschouwd of als u lijdt aan een besmettelijke ziekte.

Een ESTA aanvragen

Een ESTA formulier moet digitaal ingevuld worden. Er is dus geen mogelijkheid om dit nog op Schiphol te doen. Vraag een ESTA altijd ruim voor vertrek aan. Er wordt aangeraden dit ongeveer een maand voor vertrek te doen.  Doe dit minimaal 72 uur voor vertrek. De overheid van de VS kan namelijk 72 uur gebruiken om een reistoestemming af te geven. Doorgaans wordt deze meestal al binnen enkele uren toegekend, maar in sommige gevallen nemen zij tot maximaal 72 uur de tijd.

Een ESTA aanvragen voor Amerika kan eenvoudig online worden bij ESTA-aanvragen voor Amerika. Het invullen van de ESTA duurt ongeveer 5 minuten. De betaling kan hier gedaan worden met IDEAL, Mister Cash of per overboeking. De totale kosten voor het aanvragen van een ESTA zijn 25 euro.

In onderstaand filmpje is te zien hoe een ESTA aangevraagd kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *