Het aanvragen voor een visum naar Myanmar

Ga je naar Myanmar op reis ? Het aanvragen van een visum in Myanmar is verplicht voor alle Nederlanders die naar Myanmar reizen. Lees hier alles wat je moet weten voor het aanvragen van een visum voor Myanmar.

Aanvragen van een visum voor Myanmar

Het aanvragen van het visum is eenvoudig. Dit kan door het aanvraagformulier online in te vullen en de bijbehorende betaling uit te voeren. Na toekenning wordt het visum per e-mail toegestuurd. Strikt genomen wordt niet het visum verstuurd, maar een “approval letter”. Dit is een bevestiging waarin staat je in Myanmar zal worden toegelaten het land te betreden. Bij de paspoortcontrole na aankomst zal het daadwerkelijke visum in het paspoort worden aangebracht en afgestempeld. Bij aankomst hoeft niks meer betaald te worden.

Het toeristenvisum is in totaal 90 dagen geldig. Gedurende deze periode mag je maximaal 28 dagen aaneengesloten in Myanmar verblijven. Ook al treed je pas op de 90e dag na toekenning van het visum in het land, dan mag je nog 28 dagen bijven. Het visum mag maximaal een keer gebruikt worden om het land in te reizen.

Visum voor Myanmar

Visum voor Myanmar

Voorwaarden aanvragen van een visum voor Myanmar

  • Het paspoort van de reiziger moet bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn
  • Voor het aanvragen van het visum moet er minimaal één overnachting geboekt zijn
  • Het is niet toegestaan (vrijwilligers)werk uit te voeren met een toeristenvisum
  • Reizigers moeten bij aankomst kunnen aantonen al een terug- of doorreis vliegticket te bezitten
  • Het is alleen mogelijk om Myanmar in te reizen via de internationale vliegvelden van Yangon (RGN), Mandalay (MDL) en Nay Pyi Taw (NYT), of via de grensposten van Tachileik, Myawaddy of Kawthaung. Het land uitreizen mag ook alleen via deze vliegvelden en grensposten, alsook via Htikee. Reizigers die op een andere plaats het land willen inreizen moeten daarvoor een specifiek visum aanvragen bij de ambassade in Brussel. In Nederland is geen ambassade van Myanmar.

Kosten visum voor Myanmar

Een visum voor Myanmar kost 69,95,- per persoon.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *