eTA Canada Aanvragen

Om de Canadese luchthaven te mogen betreden, dient men over een geldige eTA reistoestemming te beschikken. Dit elektronische systeem is in 2016 in werking gezet om de veiligheid binnen Canada te vergroten. Voorheen was het namelijk voor veel reizigers mogelijk om, door de visumvrijstelling, zonder visum naar Canada te reizen. Deze reizigers werden dus niet heel uitvoerig gecontroleerd. Door de komst van het eTA systeem worden deze reizigers voor hun reis al gecontroleerd. Op deze manier worden potentiële bedreigingen voorkomen door deze reizigers geen toestemming te geven.

Wat is een eTa Canada?

Aangezien het eTA Canada geen fysiek document is, is deze ook alleen online aan te vragen. Het systeem koppelt jouw paspoortnummer aan de reistoestemming. Op deze manier kan het personeel op de luchthaven direct zien of jouw paspoortnummer overeenkomt met een toegekend eTA. Let wel op dat het gekoppelde paspoort geldig is tot 6 maanden na de aankomst in Canada. Het is ook belangrijk om te weten dat een overstap in Canada ook een eTA vereist. Dit geldt ook voor overstappen in Amerika, in dat geval ben je verplicht om ook een ESTA aan te vragen.

Na de toekenning is de eTA 5 jaar geldig. Binnen deze periode is het mogelijk om meerdere keren te verblijven in Canada, zolang je niet de maximumperiode van 6 maanden overschrijdt. Tijdens het reizen is het verplicht om over een retourticket te beschikken, hiermee toon je namelijk aan dat je niet de intentie hebt om langer te verblijven dan toegestaan. Het is ook niet mogelijk om met een eTA naar Canada te emigreren. Hiervoor moet je een verblijfsvergunning aanvragen.

eTA voor Canada

eTA voor Canada

eTA aanvragen

Het eTA aanvragen voor Canada is erg simpel, en wordt geheel online gedaan. Het invullen van een eTA formulier kost enkele minuten. Vaak is er ook al binnen enkele uren bekend of de reistoestemming toegekend of afgewezen is. In 99% van alle aanvragen worden ze direct goedgekeurd, maar in bijzondere gevallen wordt er om extra documentatie gevraagd. In deze gevallen kan het zijn dat het proces langer duurt. De Canadese overheid heeft een periode van 72 uur om een aanvraag te verwerken. Doorgaans is dit binnen enkele uren al gedaan.

Met het aanvragen worden er persoonsgegevens gevraagd van de aanvrager. Indien je de aanvraag doet voor iemand anders, zijn de gegevens van deze persoon vereist. Het is hierbij belangrijk dat alle gegevens juist vanuit het paspoort worden overgenomen. Daarbij komen dan een aantal belangrijke dingen om te weten. Zo kan het Nederlandse paspoort niet de letter ‘O’ bevatten, dit is altijd het getal ‘0’. Een ezelsbruggetje hiervoor is ‘De O van Onmogelijk’. Het aanvragen van een eTA is zowel voor zakelijke als toeristische reizen hetzelfde. Het is alleen niet toegestaan om met een eTA een prestatie te leveren waarbij je een tegenprestatie van een bedrijf ontvangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *