Wijnroute door Argentinië: Salta naar Cafayate

Voor heerlijk eten en de beste wijnen moet je in het Noord-westen van Argentinië zijn. In deze regio vind je ontzettend veel wijngaarden. Een leuke manier om deze regio te ontdekking is per auto, omdat je dan alle vrijheid hebt. Ook de natuur in deze regio is echt spectaculair. Wij vonden de natuur veel weg hebben van Zion National Park in Amerika, maar dan nog groter. Hieronder onze route met alle hoogtepunten tijdens het rijden van de Wijnroute door Argentinië, oftewel Ruta del Vino van Salta naar Cafayate. 

Wijnroute door Argentinië:

Salta:

Het beginpunt van onze roadtrip door het Noord-westen van Argentinië was Salta. We namen de bus vanaf San Pedro de Atacama naar Salta. Salta is per bus en vliegtuig goed bereikbaar. Salta is de meest Spaanse stad van het land, dit is ook terug te zien aan de vele koloniale gebouwen. Na twee dagen de stad verkent te hebben, huurden we een auto.

AUTOVERHUUR:

Wij hebben altijd goede ervaring met RentalCars. Dit is ook vaak de beste en goedkoopste optie, omdat deze site namelijk alle aanbieders en verschillende auto’s met elkaar vergelijkt voor je. Daarnaast bieden ze vaak ook gratis annuleren tot uiterlijk 24 uur van te voren. Mocht je van te voren weten wanneer je dus arriveert in Salta, raden we je aan via RentalCars een auto te boeken, dit is veel goedkoper. Wij waren te last-minute dus was het niet meer mogelijk om online te boeken, dus zijn wij ter plekke een auto gaan regelen.

Tip: Hoe langer van te voren je een auto boekt, des te goedkoper het vaak is.

Tip: We raden je aan om een auto MET verzekering af te sluiten. Vele maatschappijen bieden dit niet aan als je een auto ter plekke wilt regelen, maar de wegen zijn op sommige plaatsen nogal slecht! Een lekke band of een steen tegen de auto is niet onoverkomelijk hier.

Wijnroute door Argentinië

Wijnroute door Argentinië

Wijnroute door Argentinië: Salta naar Cachi

De eerste dag reden we van Salta naar Cachi. In totaal reden we deze dag 160km, klinkt weinig maar je bent in totaal toch zo een 5 uur onderweg. Vanuit Salta namen we route 68 naar El Carril. Op de hoek van deze kruising staat trouwens een heerlijke empanada kraam. Na El Carril sloegen we rechtsaf en volgen we de weg naar Cachi. Vanaf hier wordt de route pas echt mooi, een kilometerslange slingerende weg door een schitterende vallei. Ook kom je onderweg duizenden cactussen tegen, onderweg rij je namelijk langs het National Park Los Cardones. Een mooi punt om onderweg te stoppen is: Cuesta del Obispo. Dit is namelijk het hoogste punt van de rit, vanuit hier heb je een schitterend uitzicht over de vallei. Onderweg kom je natuurlijk nog veel meer mooie stoppunten tegen, zoals Piedra del Molino.

Wijnroute door Argentinië: Cuesta del Obispo uitzichtpunt met de wolken nog in de vallei

Wijnroute door Argentinië: Route naar Cachi

Tip: ’s Ochtends heb je de meeste kans op goed weer. ‘S middags trekken de wolken vaak de vallei in. 

Na onze eerste schitterende dag verbleven we in Cachi. Hier genoten we van heerlijke rode wijntjes met een lekkere camembert.

Wijnroute door Argentinië: Cachi naar Cafayate

’s Ochtends vroeg vervolgden we onze reis, vandaag stond de route naar Cafayate op het programma. In totaal is deze route zo een 270 kilometer. Trek genoeg tijd voor deze route uit, onderweg kom je ontzettend veel moois tegen.

Niet wetend dat deze dag nog mooier zou zijn als de eerste dag naar Cachi, namen we de weg terug naar El Carril. Er is trouwens ook nog een optie om route 40 te pakken, maar deze weg ligt er heel slecht bij. Het verhuurbedrijf van onze auto gaf vooraf ook aan dat we dit deel van route 40 niet mochten rijden. Na El Carril vervolgden we route 68 weer richting Cafayate. Vanaf Alemania wordt de natuur pas echt geweldig. Het landschap veranderd hier in een canyon rijk gebied met de meest uiteenlopende kleuren.

Mooie stops voor onderweg:

  • El Anfiteatro
  • El Fraile
  • Quebrada de las Conchas
  • La Yesera

Al deze plaatsen staan ook goed aangegeven langs de weg van Route 68. Tijdens het laatste deel van deze route gaan de canyons over in vlak landschap vol met wijngaarden.

Wijnroute door Argentinië: Het landschap rondom Cafayate

Wijnroute door Argentinië: Het landschap rondom Cafayate

Cafayate:

Cafayate was voor ons het meest gezellige plaatsje in Argentinië. We vonden Cafayate dan ook veel meer sfeer hebben als het bekende Mendoza. Achteraf hadden we misschien wat langer willen blijven in Cafayate. We verbleven in totaal 2 nachten in Cafayate. In Cafayate kun je onder andere wijngaarden bezoeken en heerlijke wijnen proeven. Benieuwd naar onze tips Cafayate, lees dan ons artikel.

Wijnroute door Argentinië: Cafayate naar San Miguel de Tucuman

Allereerst wouden we eigenlijk een roadtrip met de auto doen tot Mendoza, helaas zijn de one-way fee’s schandalig duur. Hierdoor besloten we om hem bij San Miguel de Tucuman in te leveren en vanuit hier de nachtbus te pakken naar Mendoza. Zelf vonden we deze route niet zo spectaculair en is zeker geen must, maar het kan praktisch voor het pakken van je bus met tijdwinst. De nachtbus naar Mendoza is overigens best prijzig, mocht je ruim van te voren je route al bepalen kan het mogelijk voordeliger zijn om vanaf Salta naar Mendoza te vliegen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *