Huerquehue National Park | Een wandelparadijs

Het Huerquehue National Park is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het park heeft een oppervlakte van 125 vierkante kilometers en bevat prachtige meren en bergen. Daarnaast kun je verschillende mooie hikes lopen in Huerquehue National Park. Huerquehue National park is een wandelparadijs. Wij vertellen je graag meer over de wandelmogelijkheden binnen het park. Mocht je benieuwd zijn naar onze verdere route door Chili? Check: Reisroute door Chili

Wandelen in Huerquehue National Park

Er zijn twee ontzettend mooie wandelingen in Huerquehue National Park. Allereerst de meest bekende: Los Lagos trail. Hier vind je de bossen van oude araucaria bomen die de meren in het hogere deel van het park omringen. Daarnaast natuurlijk de verschillende mooi meren (lagos) in dit park. De Los Lagos trail kan gelopen worden in een kleine en grotere ronde. De kleine ronde is 13 kilometer en brengt je langs verschillende meren ( Laguna Chico, Verde en Toro. De grote ronde is 16 kilometer en komt ook langs de Laguna’s Los Patos en Huerquehue. Trek voor de kleine ronde ongeveer 4-5 uur uit en voor de grote 5-7 uur. De wandeling is goed aangegeven en redelijk makkelijk te lopen.

Entree kosten park: 5.000 CLP

Wandelen in Huerquehue National Park

Wandelen in Huerquehue National Park

Daarnaast is er ook nog een hele mooie wandeling. We besloten ook om de Sendero San Sebastian te doen. Dit is een pittige wandeling. Het pad is erg mooi, maar de gehele weg is berg opwaarts. Het grootste deel loop je tussen de bomen in, maar soms heb je even een open gebied waar je prachtig uitzicht hebt op de meren. Helaas liepen wij deze hiken in November, waardoor het nog onmogelijk was om de top van Cerro San Sebastian te bereiken. Er lag hier nog veel sneeuw op, waardoor het te gevaarlijk was om verder te gaan. Het is de meest lonende wandeling in Huerquehue National park, het bied namelijk een 360 graden uitzicht op de top over maar liefst 12 verschillende vulkanen. Trek voor deze hike een hele dag uit. In totaal stijg je 1200 hoogtemeters.

Cerro San Sebastian hike

Cerro San Sebastian hike

Uitvalsbasis Pucon

Pucon is het meest nabijgelegen stadje dat veel bezoekers van het park als uitvalsbasis gebruiken. Pucon ligt op 45 minuten rijden van Huerquehue National park. Een leuk en fijn verblijf is Lucky’s Hostel. Wil je voor meer luxe gaan dan is Maki Hotel een optie. Vanuit Pucon is het ook mogelijk om de Villaricca vulkaan te bezoeken. Deze vulkaan kun je ook beklimmen, helaas hebben wij dit niet kunnen doen.

Uitzicht op de Villa Rica vulkaan

Uitzicht op de Villa Rica vulkaan

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *