Carretera Austral | De mooiste stops op de Carretera Austral

De Carretera Austral wordt ook wel de mooiste autoroute ter wereld genoemd. De Carretera Austral is een smalle, onverharde weg tot aan het noordelijke deel van Patagonië in Chili. Deze start in het noorden bij het plaatsje Puerto Montt en stopt 1200 kilometer zuidelijker bij Villa O’ Higgins. Het is werkelijk waar een schitterende route waar je de meest ruige landschappen passeert. We vertellen jullie graag meer over de Carretera Austral en de mooiste stops onderweg. Mocht je benieuwd zijn naar onze verdere route door Chili? Check: Reisroute door Chili

Carretera Austral

De Carretera Austral strekt zich dus uit van het midden van Chili naar het zuiden van Chili met een lengte van ruim 1200 kilometer. Ruige lanschappen worden afgewisseld met schitterende vulkanen, gletsjers en meren. De route is grotendeels onverhard. Mocht je een auto willen huren, zorg dan voor het liefst een 4×4 of SUV. Het is ook mogelijk om de Carretera Austral middels het openbaar vervoer, de bus te doen. Hou er wel rekening mee dat bussen vaak vol zitten en vaak maar 1x per dag rijden. Tevens zijn de prijzen niet mis van deze busritten. Een andere optie is ‘hitch-hiking’ of te wel liften. Liften in Patagonië is over het algemeen heel veilig. Daarnaast is het gratis en is het een leuke manier om met de lokale bevolking of andere reizigers in contact te komen. Hou er wel rekening mee dat je nooit zeker bent van je volgende bestemming. 

Autoverhuur Carretera Austral

Wij hebben altijd goede ervaring met RentalCars. Dit is ook vaak de beste en goedkoopste optie, omdat deze site namelijk alle aanbieders en verschillende auto’s met elkaar vergelijkt voor je. Daarnaast bieden ze vaak ook gratis annuleren tot uiterlijk 24 uur van te voren.

Onze route op de Carretera Austral

Na een roadtrip gemaakt te hebben rond het meren gebied van Chili, namen wij de Navimag vanuit Puerto Montt. De Navimag is een groot vrachtschip. Op dit schip gaan vooral veel auto’s en vrachtwagen, maar er is ook plek voor reizigers. Wij vonden dit een geweldige en avontuurlijke manier van reizen. De Navimag brengt je door de fjorden van Patagonië op je eindbestemming. Voor ons was dit Puerto Chacabuco, vanuit hier namen we de bus naar Coyhaique. In totaal verbleven wij 1 nacht op de boot.

Met de Navimag door de fjorden van Patagonie

Met de Navimag door de fjorden van Patagonie

De mooiste stops op de Carretera Austral

Villa Cerro Castillo

Vanuit deze plaats kun je schitterende hikes maken in National Park Cerro Castillo. Cerro Castillo wordt ook wel het nieuwe, nog niet toeristische Torres del Paine genoemd. Villa Cerro Castillo is een klein dorpje met 600 inwoners.

Hike in Cerro Castillo National Park

Hike in Cerro Castillo National Park

Marble Caves

De Marble Caves zijn vanuit Puerto Sanchez en Puerto Río Tranquilo te bezoeken. Een van de meest geïsoleerde natuurschatten ter wereld vind je hier, de Marble Caves ( Capillas de Marmol ). Een serie gebeeldhouwde grotten. Het water van het meer heeft deze grotten in de stenen gemaakt. De Marble Caves zijn alleen per boot te bezoeken.

Marble Caves onderweg op de Carretera Austral

Marble Caves onderweg op de Carretera Austral

Marble Caves langs de Carretera Austral

Marble Caves langs de Carretera Austral

Queulat Nationa Park

In Queulat National Park kun je wandelen naar het uitkijkpunt met een fantastisch uitzicht op een enorme hangende gletsjer.  

Queulat National Park | Stop op de Carretera Austral

Queulat National Park | Stop op de Carretera Austral

Lago General Carrera

General Carrera lake oftewel lago general carrera is een van de meest fotogenieke meren van Patagonië. Het meer overspant zowel Chili als Argentinie. Lago General Carrera is dan ook de Chileense naam. Aan de Argentijnse kant wordt het meer ook wel het meer van Buenos Aires genoemd.

Mooiste stops Carretera Austral: Lago General Carrera

Mooiste stops Carretera Austral: Lago General Carrera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *