Reisgids door het merengebied van Chili

Met de prachtige watervallen, vulkanen en meren is het merengebied in Chili een absolute must see. Wanneer je het merengebied van Chili wilt ontdekken, kun je dit het beste doen met eigen vervoer. En wat is er nu leuker dan zelf te rijden door dit waanzinnige gebied. We geven graag onze tips en vertellen jullie de mooiste stops voor onderweg door het merengebied van Chili. Mocht je benieuwd zijn naar onze verdere route door Chili? Check: Reisroute door Chili

Het merengebied van Chili

Vanaf Santiago vlogen wij naar Puerto Montt. Op het vliegveld van Puerto Montt hebben wij onze auto opgehaald. De auto hadden we vooraf al gehuurd bij RentalCars. Dit is ook vaak de beste en goedkoopste optie, omdat deze site namelijk alle aanbieders en verschillende auto’s met elkaar vergelijkt voor je. Daarnaast bieden ze vaak ook gratis annuleren tot uiterlijk 24 uur van te voren. In totaal huurden wij 6 dagen een auto om het merengebied van Chili te gaan ontdekken. Daarnaast huurden we kampeerspullen om zo de kosten te drukken. Overnachten in -en rondom het merengebied van Chili is aan de prijzige kant. Zeker als je net als ons een aantal maanden op reis bent.

Mooiste stops rond het merengebied van Chili

Cochamo Valley

Onze eerste stop was de Cochamo Valley. Hier deden we een tweedaagse hike. Wil je ontsnappen aan de reguliere toeristische attracties en genieten van de mooiste natuur in Patagonië. Deze trek, naar de Cochamo valley is er zo eentje. Het gebied is alleen wandelend toegankelijk. Het gebied is schitterend en totaal niet toeristisch.

Cochamo valley

Cochamo valley

Lago LLanquihue

Een leuk plaatsje aan het Llanquihue meer is Puerto Varas. In Puerto Varas zie je nog veel duitse invloeden terug en het is er gezellig druk. Puerto Varas is de ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Het is prachtig gelegen aan het Llanquihue meer met de Osorno vulkaan op de achtergrond. Wij raden aan om zeker in Puerto Varas te verblijven en niet in Puerto Montt.



Booking.com

Je kunt ook maar een of twee dagen een auto huren om een rondje te maken om het Llanquihue meer. Dus mocht je minder tijd hebben om het merengebied van Chili te verkennen. Kies dan voor dit rondje.

Een super mooie en unieke accommodatie rondom het Llanquihue meer is de Block House Lodge. Een charmante blokhut gelegen in de middle of nowhere. Vanuit hier heb je een ontzettend mooi uitzicht op Llanquihue meer en de omliggende vulkanen. De blokhut is zo ingericht dat je het idee hebt dat je je op een schip bevind.

Met de auto door het merengebied van Chili

Met de auto door het merengebied van Chili

Osorno vulkaan

Langs het Llanquihue meer vind je de Osorno vulkaan, deze vulkaan kun je ook beklimmen. Zelf kun je al een heel eind de vulkaan met de auto op omhoog rijden. We namen de slingerende weg naar boven met de auto en verbazen ons over het uitzicht over de omgeving. Tot slot kwamen we bij het bezoekerscentrum, vanaf hier kun je ter voet of per lift verder omhoog. De kosten voor het omhoog gaan per lift zijn ongeveer €20 per persoon. Helaas was het de dag dat wij omhoog gingen te winderig, hierdoor konden en mochten wij niet verder naar boven toe. Leuk om te weten: In de winter kun je vanaf de top een heel stuk naar beneden skien op de vulkaan.

Osorno vulkaan

Uitzicht op de Osorno vulkaan

Waterval van Petrohué

Dit zijn onwijs mooie watervallen met een super mooie blauwe kleur. Heel mooi om te zien.

Waterval van Petrohué

Waterval van Petrohué

 

 

2 Comments

    1. Sandra Post author Reageer

      Hoi Romy!
      Ja wij hadden de kampeerspullen gehuurd bij rent a tent chile, ze hebben ook een website: https://www.rentatentchile.com/ . Mocht je uit NL komen en alleen naar Chili gaan zou je ook zelf de kampeerspullen mee kunnen nemen. Bij Decathlon hebben ze ook kwalitatief goed spul en goed betaalbaar. Mochten we nog keer teruggaan en we komen direct uit NL zullen we zelf spullen meenemen. Maar huren was in dit geval ideaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *