Het aanvragen van een visum voor Egypte

Ga je naar Egypte op reis ? Het aanvragen van een visum in Egypte is verplicht voor alle Nederlanders die naar Egypte reizen. Lees hier alles wat je moet weten voor het aanvragen van een visum voor Egypte. 

Aanvragen van een visum voor Egypte

Het aanvragen van het visum is eenvoudig. Dit kan door het aanvraagformulier online in te vullen en de bijbehorende betaling uit te voeren. Het visum voor Egypte is een officiële reistoestemming van de Egyptische immigratiedienst, waarmee je het land in mag reizen. Er zijn verschillende soorten visums voor Egypte; voor reizigers die op vakantie gaan, op zakenreis gaan, er willen gaan werken, of willen emigreren.

Het toeristenvisum is geldig voor maximaal 90 dagen. Gedurende deze periode mag je maximaal 30 dagen aaneengesloten in Egypte verblijven. Je kunt kiezen voor een single of multiple entry visum. Bij multipele entry visum mag je een onbeperkt aantal reizen naar Egypte maken, maar wel binnen de geldigheidstermijn van 90 dagen. Hier geld net als bij single entry visum, een maximaal verblijf van 30 dagen.

Egypte

Egypte

Voorwaarden aanvragen van een visum voor Egypte:

  • Paspoort dient bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
  • Indien in Egypte een bezoek wordt gebracht aan vrienden of familie moet bij aankomst in Egypte een uitnodigingsbrief van hen kunnen worden overhandigd
  • Bij aankomst in Egypte kan worden gevraagd naar een reisschema, daarop moeten alle geboekte vluchten en overnachtingen staan vermeld
  • Reizigers die samen reizen, zoals een familie of vriendengroep, kunnen hun online visumaanvraag alleen gezamenlijk (als groepsaanvraag) indienen
  • Alleen een paspoort is geldig voor het aanvragen van een visum. Noodpaspoorten, ID-kaart of verblijfsdocument is niet geldig.

Kosten visum voor Egypte:

Een single entry visum voor Egypte kost 34,95,- per persoon. Een multiple entry visum kost 69,95,- per persoon.

Ondanks het digitale toekenning procedure voor het visum, duurt het altijd een aantal dagen voordat het aangevraagd visum goedgekeurd en toegekend wordt. Vraag daarom je visum dan ook minimaal 7 dagen voor vertrek aan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *