Machu Picchu | De kosten voor een bezoek aan Machu Picchu

Machu Picchu is een van de zeven wereldwonderen en dat is niet voor niks. De fascinerende Inca stad ligt in een schitterend, bergachtig landschap. Machu Picchu trekt dagelijks duizenden bezoekers! Een bezoek aan Machu Picchu is een aardig prijzig uitje tijdens je rondreis door Peru. Allereerst het vervoer naar Machu Picchu, een toegangskaartje kopen en vervolgens het verblijf in Aqua Calientes. Wij vertellen graag over de kosten voor een zelfstandig bezoek aan Machu Picchu en geven je tips om het zo goedkoop mogelijk te houden.

Kosten voor een bezoek aan Machu Picchu

Er zijn twee mogelijkheden om bij Machu Picchu te komen, namelijk zelfstandig of georganiseerd. In dit artikel vertellen we jullie alles over de kosten van het organiseren van een zelfstandig bezoek naar Machu Picchu.

Zelfstandig bezoek aan Machu Picchu

Tickets kopen voor Machu Picchu

Om Machu Picchu te bezoeken heb je toegangskaarten nodig. In ons artikel over tickets kopen voor Machu Picchu vind je alle informatie die je nodig hebt voor het kopen van tickets voor Machu Picchu. De huidige prijs voor een normaal ticket is €40.  Koop je een entreebewijs voor ook de Huayna Picchu of Machu Picchu Mountain dan kost dit €52.

Vervoer naar Machu Picchu

Om Machu Picchu te kunnen bezoeken zul je allereerst bij het aangelegen dorp Aguas Calientes moeten komen. Je kunt hier alleen direct per trein komen. Een andere optie is met de bus en vervolgens loop je het laatste stuk langs het spoor ( 2- 3 uur ). Er lopen namelijk geen autowegen naar Aguas Calientes. Dit geeft het dorp wel een speciale touch.

Trein

De treinkaartjes naar Aguas Calientes zijn prijzig. Voor een enkele reis ben je gemiddeld 80 euro kwijt. Prijzen kunnen nogal verschillen per dag en tijdstip.

Tip
Wil je met de trein, boek je tickets al ruim maanden van te voren. De treintickets worden last-minute namelijk veel duurder en de beste tijdstippen zitten vaak al vol. Mits de trein al niet helemaal vol geboekt is.
Trein Peru

Trein Peru

Bus en lopen

Een andere optie is met de bus. Deze optie is vele malen goedkoper. Er gaan geen wegen naar Aguas Calientes, dus het gehele traject met de bus afleggen gaat niet. De bus brengt je bij Hidroelectrica (treinspoor). Vanaf Hidroelectrica is het 2 tot 3 uur wandelen langs het treinspoor naar Aguas Calientes. De wandeling langs het spoor is niet moeilijk, het gehele traject is vlak. De bus van Cuzco tot Hidroelectrica duurt ongeveer 6 tot 7 uur. De kosten voor een enkeltje met de bus zijn€ 12 tot€ 18 euro. Met deze optie ben je wel wat langer onderweg, maar het scheelt wel veel geld. Tickets kun je heel makkelijk kopen in Cuzco bij touroperators. Het is ook mogelijk om vanaf Ollantaytambo bustickets te kopen en vanaf hier met de bus te gaan.

Verblijf in Aguas Calientes

Plan je zelfstandig een bezoek aan Machu Picchu, dan raden we je aan om zeker een nachtje in Aguas Calientes te verblijven. Op deze manier kan je al vroeg naar Machu Picchu en ben je er voordat alle mensen komen die het in één dag doen. De eerste trein komt rond 10 uur aan in Aguas Calientes. Daarnaast kun je rustig en op je gemak genieten van dit wereldwonder.

Schone en fijne ho(s)tels in Aquas Calientes zijn: Tierra viva Machu Picchu en Hostel Machu Picchu Land B&B.

Tip
Omdat mensen toch wel naar Aquas Calientes komen voor Machu Picchu. Zijn er vele slechte hotels en hostels in Aquas Calientes te vinden. Ze doen niet echt hun best, omdat ze weten dat de mensen toch wel komen.

Het laatste stuk… naar de ingang van Machu Picchu

Je hebt Aguas Calientes bereikt, maar je bent er nog niet!  Machu Picchu ligt namelijk op een berg een paar honderd meter hoger dan Aguas Calientes. Om vanaf het dorp bij de ingang van dit wereldwonder te komen heb je 2 keuzes: met de bus of hiken.

Een buskaartje kost ongeveer 12 euro per persoon voor een enkele reis. Wil je met de bus gaan, koop je ticket dan al een dag van tevoren. Hierdoor hoef je niet in de lange rij te staan voor je busticket. De bussen vertrekken vanaf 5:30 in de ochtend vanaf Avenida Hermanos Ayar. Let op: want vaak staan er al rijen vanaf 3:00.

Hiken naar boven is daar en tegen helemaal gratis. Wij kozen natuurlijk voor deze optie, maar hou er wel rekening mee dat deze hike nog best behoorlijk pittig is. Zelf gingen wij zo vroeg mogelijk naar boven, hierdoor wandelde we nog in het donker. Voordeel hiervan is dat het nog lekker koel was. We hadden er niet aan moeten denken om hier midden op de dag naar boven te moeten. Vanaf het dorp tot aan de start is het ongeveer 20 minuten lopen, vervolgens is het 45 minuten tot een uur naar boven, middels vooral trappen. Het uitzicht over de Machu Picchu is een geweldige beloning.

Machu Picchu

Machu Picchu

Georganiseerde tours naar Machu Picchu

Een andere optie is Machu Picchu bezoeken middels een georganiseerde tour. Zelf liepen wij de Salkantay Trek. In ons artikel over de Salkantay Trek vertellen we jullie alles over deze trek. Heb je genoeg tijd om Peru te ontdekken, doe dan zeker deze trekking!

Salkantay trek naar Machu Picchu

Salkantay trek naar Machu Picchu

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *