Machu Picchu | Tickets kopen voor Machu Picchu

Machu Picchu is een van de zeven wereldwonderen en dat is niet voor niks. De fascinerende Inca stad ligt in een schitterend, bergachtig landschap. Machu Picchu trekt dagelijks duizenden bezoekers! Bereid je goed voor op je bezoek aan Machu Picchu, er komen namelijk nogal wat zaken bij kijken. Zo zijn er namelijk drie verschillende soorten entree tickets, meerdere manieren om er te komen en omdat het zo populair is, moet je dit allemaal al ver van te voren boeken. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt voor het kopen van tickets voor Machu Picchu. 

Informatie over Machu Picchu

Machu Picchu werd in de 15e eeuw gebouwd door de Inca’s. De Inca’s deden er 100 jaar over om deze stad te bouwen. De stad is nooit door de Spanjaarden gevonden, hierdoor is de stad nog erg intact. Ook is de reis er naartoe onvergetelijk mooi. Machu Picchu heeft iets magisch, het is gebouwd midden op een berg waarvan je je afvraagt hoe ze dit ooit hebben kunnen bouwen. De plek is fascinerend en het voelde voor ons erg magisch en bijzonder aan. Een absolute hoogtepunt van onze rondreis door Peru.

Machu Pichhu

Machu Pichhu

Tickets kopen voor Machu Picchu

Machu Picchu trekt zoveel bezoekers dat er besloten is een maximaal aantal toegangskaarten per dag te verkopen. Het maximaal aantal tickets per dag is 2500. Om de drukte te beperken zijn er tickets voor in de ochtend en in de middag te koop. Er zijn dus twee tijdsloten, de ochtend: vanaf 6:00 tot 12:00 en de middag van 12:00 tot 17:30. Zorg dat je op tijd een kaartje koopt, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Ben je benieuwd naar de kosten voor een bezoek aan Machu Picchu, lees dan ons artikel over de kosten voor een bezoek aan Machu Picchu.

Er zijn verschillende soorten tickets voor het bezoeken van Machu Picchu. Het normale ticket geeft je toegang tot de Inca ruïnes en de bijbehorende onderdelen, zoals de Sun Gate en de Inca Bridge. Voor de bergen Huayna Picchu en Machu Picchu Mountain heb je een speciaal ticket nodig. Over het algemeen zijn de normale tickets geen probleem om op korte termijn aan te schaffen, maar wil je een ticket voor de Huayna Picchu of de Machu Picchu Mountain dan moet je er echt op tijd bij zijn. Er worden namelijk maar 400 personen per dag toegelaten hiervoor. Helaas wisten wij dit niet van te voren. We hadden graag ook een bezoek gebracht aan de Huayna Picchu, maar waren hiervoor te laat. Dus een gouden tip voor jullie! De grote berg op de achtergrond van de foto hieronder is de Huayna Picchu.

Er leven ook Alpaca's in Machu Picchu

Er leven ook Alpaca’s in Machu Picchu

Waar tickets kopen voor Machu Picchu

Je kunt je tickets online kopen via de officiële website of bij een officieel verkooppunt in Cusco. Daarnaast zijn de tickets voor Machu Picchu vaak inbegrepen bij verschillende trekkingen zoals de Inca Trail of de Salkantay Trekking. Ons ticket voor Machu Picchu zat inbegrepen bij de Salkantay Trekking. Onze tourorganisatie boekte voor ons dan ook de tickets. Omdat wij ter plekke in Cusco de trekking organiseerden, dus last-minute, waren er geen tickets meer beschikbaar voor de Huayna Picchu of de Machu Picchu Mountain.

Salkantay trek naar Machu Picchu

Salkantay trek naar Machu Picchu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *