Tips Huacachina: Het mooiste oase stadje van Peru

Huacachina ligt op een paar kilometer van de stad Ica in het zuidwesten van Peru. Huacachina is een klein oase stadje midden in de woestijn. Het is een backpackers walhalla met gezellige hostels en cafeetjes. Een verblijf in Huacachina is perfect voor de avonturier. Je kunt hier een buggytour doen, sandboarden of sandskieen. Wil je weten nog meer weten, waar je lekker kunt eten in Huacachina of fijn overnachten? Lees hier onze tips Huacachina. Wij bezochten Huacachina tijdens onze Route Peru in 4-5 weken.

Tips Huacachina:

Zonsondergang bekijken:

Vanuit de hogere zandduinen heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. Rond 6 uur heb je een prachtige zonsondergang. Tip: Zorg dat je op tijd naar boven klimt.

Tips Huacachina: Zonsondergang bekijken

Tips Huacachina: Zonsondergang bekijken

Even helemaal tot rust komen:

Huacachina is ideaal om even helemaal niks te doen en lekker te genieten van de zon en een zwembad. Er zijn niet zoveel plaatsen in Peru waar je de hele dag kunt genieten van de zon en een zwembad. In het oase meer heb je ook de mogelijkheid om te gaan zwemmen. Ook kun je hier met een bootje over het meer varen.

Tips Huacachina: De oase

Tips Huacachina: De oase

Buggy & Sandboardtour:

Voor 40 sol heb je al een uur flink plezier. Als eerst cross je door de zandduinen heen met de buggy. Dit is werkelijk waar lachen, gieren en brullen. Vervolgens pak je 3 hoge bergen waar je vanaf gaat sandboarden.. VAMOS!! We vonden dit zo leuk dat we de tour zelfs twee keer gedaan hebben. Wij hebben onze tour gedaan bij Huacachinalife.

Let wel op: In Juli/Augustus 2018 zijn twee mensen overleden met het maken van een ritje met een buggytour. Het schijnt dat dit gebeurd is door een onervaren chauffeur, waardoor de buggy over de kop is geslagen. Het is dus niet helemaal zonder risico. De buggytours hebben in deze periode ook even niet gereden en de veiligheidsmaatregelen zijn wel aangescherpt. Maar check wel even de kwaliteit en de gordels van je buggy.

Tips Huacachina: Buggy & Sandboardtour

Tips Huacachina: Buggy & Sandboardtour

Sandski

In Huacachina kun je gewoon lekker in je korte broek en shirt de duinen af skiën. Benieuwd naar hoe ons dit af ging, lees dan ons artikel Sandski in Peru.

Sandski in Peru

Overnachten in Huacachina:

Ben je op zoek naar gezelligheid en feesten, dan is Banana’s adventure ideaal. Per nacht dat je verblijft krijg je een ontbijt en kun je kiezen uit een van de drie gratis activiteiten. Dit is inbegrepen in de prijs per nacht. Je kunt kiezen uit: Een BBQ diner, buggytour of een wijnmakerij tour.

Ben je op zoek naar een rustiger verblijf dan zijn de Desert Nights Ecocamp perfect. Deze accommodatie is ook wel bekend van ‘Op reis met de Posjes’ op RTL 4. Vanuit deze luxe tentjes heb je een schitterend uitzicht op de zandduinen. Het verblijf is vaak uitverkocht, niet getreurd, ze hebben ook een hostel: Desert Night Hostel. Helaas heeft deze niet van deze mooie tentjes, maar je mag wel gewoon gebruik maken van de faciliteiten, zoals het zwembad in Desert Night Ecocamp.

Tips Huacachina: Desert Night Ecocamp

Tips Huacachina: Desert Night Ecocamp

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *